Σε δήλωση ότι δεν θα πουλήσει περισσότερες μετοχές της Tesla για περίπου δύο χρόνια, προχώρησε ο Ίλον Μασκ, στο Twitter Spaces, την Πέμπτη.

Τα σχόλιά του ήρθαν μετά το sell off της μετοχής της Tesla την Πέμπτη, λόγω των ανησυχιών για την εξασθένηση της ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και της ενασχόλησης του Mασκ με το Twitter.

Tesla: Γκάζι σε απολύσεις, φρένο στις προσλήψεις στο επόμενο τρίμηνο

«Σοβαρή ύφεση το 2023»

Ο Μασκ ανέφερε ότι η οικονομία θα βρίσκεται σε «σοβαρή ύφεση» το 2023 και ότι η ζήτηση θα είναι χαμηλότερη.

«Νομίζω ότι θα υπάρξει κάποιο μακροοικονομικό δράμα που θα είναι ισχυρότερο από ό,τι πιστεύουν σήμερα οι άνθρωποι», δήλωσε, προσθέτοντας ότι τα σπίτια και τα αυτοκίνητα θα επηρεαστούν «δυσανάλογα» από τις οικονομικές συνθήκες.

Όχι σε νέα πώληση μετοχών

«Δεν θα πουλήσω μετοχές μέχρι πιθανόν σε δύο χρόνια από τώρα. Σίγουρα όχι το επόμενο έτος υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και μάλλον όχι το μεθεπόμενο έτος», ανέφερε ο Μασκ.

Μετά από αυτή την δήλωση, οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο 3% στα 129,23 δολάρια στις συναλλαγές μετά το κλείσιμο της Πέμπτης.

Ο Μασκ έχει δώσει και στο παρελθόν υποσχέσεις για τη μη πώληση μετοχών της Tesla πριν τις πουλήσει στη συνέχεια. Την περασμένη εβδομάδα, προχώρησε στην πώληση μετοχών αξίας 3,6 δισ. δολαριών, ανεβάζοντας το σύνολό του κοντά στα 40 δισ. από τα τέλη του περασμένου έτους, απογοητεύοντας τους επενδυτές, καθώς οι μετοχές της εταιρείας κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα άνω των δύο ετών.

«Έπρεπε να πουλήσω κάποιες μετοχές για να βεβαιωθώ ότι μπορώ να αντιμετωπίσω το χειρότερο σενάριο», δήλωσε ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος.

Εξασθένηση της ζήτησης

Την Πέμπτη, οι μετοχές της Tesla σημείωσαν βουτιά 9%, αφού η Tesla άρχισε να προσφέρει εκπτώσεις, 7.500 δολαρίων, στους Αμερικανούς καταναλωτές, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες των επενδυτών για την εξασθένηση της ζήτησης καθώς η οικονομία επιβραδύνεται.

Ο Μασκ δήλωσε ότι η Tesla βρίσκεται κοντά στην επιλογή της τοποθεσίας του νέου της εργοστασίου Gigafactory.

Η εταιρεία πιθανόν να ανακοινώσει την κατασκευή του εργοστασίου στη μεξικανική πολιτεία Νουέβο Λεόν, με αρχική επένδυση μεταξύ 800 εκατ. και 1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Reforma.

Ερωτηθείς αν θα έφερνε κάποιον για να διευθύνει το Twitter, ώστε να μπορέσει να επικεντρωθεί στην Tesla, ο Μασκ απάντησε διπλωματικά λέγοντας ότι το Twitter είναι μια σχετικά απλή επιχείρηση.

«Το Twitter έχει το 10% της πολυπλοκότητας της Tesla», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μασκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή