Ανοδικά έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά της Σαουδικής Αραβίας, ακολουθώντας την ανοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου. Στον αντίποδα οι περισσότερες αγορές του Κόλπου βρέθηκαν στο κόκκινο λόγω των παγκόσμιων οικονομικών ανησυχιών.

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν κατά περίπου 3 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή, μετά τις ανακοινώσεις από τη Μόσχα για μείωση της παραγωγής ως απάντηση του πλαφόν που επέβαλε η G7.

Wall Street: Αναζητώντας το «Santa Rally» – Οι προσδοκίες των επενδυτών

Ο δείκτης TASI της Σαουδικής Αραβίας  σημείωσε άνοδο 0,2%, μετά από δύο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, καθώς ενισχύθηκε από την άνοδο κατά 1,9% της Retal Urban Development και κατά 1% της Al Rajhi Bank.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η αγορα θα μπορούσε να συνεχίσει να κινείται σε θετικό έδαφος κι αυτή την εβδομάδα, αν ο μαύρος χρυσός συνεχίσει να καταγράφει άνοδο, χωρίς όμως να αοπκλείονται και οι διορθώσεις στις τιμές των μετοχών.

Ο δείκτης blue chip QSI του Χρηματιστηρίου του Κατάρ – της χώρας που βρίκεται στην κορυφή των εξαγωγέων υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο – υποχώρησε κατά 0,6%, λόγω της πτώσης κατά 1,2% της Qatar Islamic Bank. Οι ευματάβλητες τιμές του φυσικού αερίου στις διεθνείς αγορές, άσκησαν πιέσεις στην αγορά, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Εκτός του Κόλπου, ο δείκτης blue chip EGX30 του Χρηματιστηρίου της Αιγύπτου σημείωσε πτώση της τάξης του 0,7%, επεκτείνοντας τις απώλειες από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές