Την επέκταση της παραγωγής ημιαγωγών στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της, σχεδιάζει η Samsung το επόμενο έτος, παρά τις προβλέψεις για οικονομική επιβράδυνση, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Terra Cloud: Το στοίχημα των «πράσινων» data centers

Εν αντιθέσει με τους ανταγωνιστές

Η κίνηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη μείωση των επενδύσεων από τις αντίπαλες εταιρείες κατασκευής τσιπ εν μέσω μειωμένης ζήτησης και υπερπληθώρας ημιαγωγών.

Η επιμονή της Samsung στα επενδυτικά της σχέδια θα τη βοηθήσει πιθανότατα να κατακτήσει μερίδιο αγοράς στα τσιπ μνήμης και να στηρίξει την τιμή της μετοχής της όταν η ζήτηση ανακάμψει.

Τον Οκτώβριο η Samsung δήλωσε ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει σκόπιμα την παραγωγή τσιπ, αψηφώντας την τάση της ευρύτερης βιομηχανίας να μειώνει την παραγωγή για να καλύψει τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ζήτηση.

Αντίθετα, ο ανταγωνιστής των τσιπ μνήμης Micron Technology ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα προσαρμόσει τις επενδύσεις του στο οικονομικό έτος 2023 σε 7 έως 7,5 δισ. δολάρια, έναντι 12 δισ. δολαρίων στο οικονομικό έτος 2022.

Η ταϊβανέζικη κατασκευάστρια τσιπ TSMC μείωσε τον Οκτώβριο τον ετήσιο επενδυτικό προϋπολογισμό της για το 2022 κατά τουλάχιστον 10%.

Επέκταση του εργοστασίου

Η Samsung σχεδιάζει να επεκτείνει το εργοστάσιό της P3 στη Pyeongtaek της Νότιας Κορέας, προσθέτοντας χωρητικότητα 12 ιντσών σε wafers για τσιπ μνήμης DRAM, ανέφερε η Seoul Economic Daily.

Θα επεκτείνει επίσης το εργοστάσιο με πρόσθετη χωρητικότητα τσιπ 4 νανομέτρων, τα οποία θα κατασκευάζονται βάσει συμβάσεων χυτηρίου – δηλαδή σύμφωνα με τα σχέδια των πελατών – ανέφερε η εφημερίδα.

Το εργοστάσιο P3, το οποίο ξεκίνησε φέτος την παραγωγή πρωτοποριακών τσιπ μνήμης NAND flash, είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ημιαγωγών της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
TikTok: Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα πίσω από την απαγόρευσή του – Η νομική αμφισβήτηση
Διεθνή |

Η απαγόρευση του TikTok και η μεγάλη εικόνα - Το πρόβλημα των ΗΠΑ και η αντίδραση της Κίνας

Οι πηγές πληροφόρησης των Αμερικανών έχουν υποβαθμιστεί ποιοτικά - Tο πρόβλημα αναδείχθηκε ξανά με το TikTok, ωστόσο είναι κάτι που ξεπερνά κάθε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης