Με κέρδη κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν την εικόνα τους στις συνεδριάσεις που απομένουν μέχρι την εκπνοή του 2022. Η αγορά του Λονδίνου είναι σε αργία.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,6%, με τον κλάδο των χημικών να κερδίζει 1,6%. Ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,78% στις 14.049 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,77% στις 6.574 μονάδες.

Δίχως σημαντικούς καταλύτες, λόγω της εορταστικής περίοδου, οι αγορές προσπαθούν να κάνουν τις τελευταίες τους προσαρμογές, έχοντας κατά νου ότι μπορεί και να υπάρξει ένα μίνι ράλι βελτίωσης των αποτιμήσεων, γνωστό και ως santa rally, που οριοθετείται στις τελευταίες ημέρες ενός έτους. Βέβαια, για να ανατραπεί το αρνητικό πρόσημο του έτους χρειάζεται να γίνει υπερπροσπάθεια, με τους μακροπρόθεσμους καταλύτες να μην υποστηρίζουν αυτό το σενάριο.

Από την αρχή του έτους, ο CAC 40 χάνει 8%, ο DAX υποχωρεί κατά 11,5%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κάνει τη διαφορά και οδεύει προς ένα θετικό κλείσιμο, μέχρι τώρα της τάξεως του 1,20%.

Η άρση των περιορισμών στην Κίνα

Πάντως σήμερα, η μεγάλη παγκόσμια είδηση ήρθε από την Κίνα, καθώς οι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οι απαιτήσεις καραντίνας για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες στη χώρα θα καταργηθούν στις 8 Ιανουαρίου. Το θέμα της επαναλειτουργίας της Κίνας μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για να ωθήσει τις αγορές σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς θα ανοίξει πολλούς παραγωγικούς κλάδους της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές