Στο υψηλό 3 εβδομάδων σκαρφάλωσαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην Κίνα αναζωπύρωσε την προσδοκία για ανάκαμψη της ζήτησης για το μαύρο χρυσό, ενώ έλαβαν στήριξη και από τις περικοπές στην αμερικανική παραγωγή ενέργειας που προκλήθηκαν από τις χειμερινές καταιγίδες.

Το αργό Brent σημείωσε άνοδο 47 σεντς ή 0,6% στα 84,39 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό West Texas Intermediate κέρδισε 41 σεντς ή 0,5% και ανήλθε στα 79,97 δολάρια. Και οι δύο δείκτες άγγιξαν ενδοσυνεδριακά το υψηλότερο επίπεδό τους από τις 5 Δεκεμβρίου .

Πετρέλαιο: Εκτιμήσεις για εύρος τιμών στα 75-100 δολάρια το 2023

Οι αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ παρέμειναν κλειστές τη Δευτέρα για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Το δολάριο υποχώρησε την Τρίτη, καθιστώντας το πετρέλαιο φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

«Οι τιμές του πετρελαίου έλαβαν επίσης στήριξη από τις ανησυχίες για την προσφορά λόγω των χειμερινών καταιγίδων στις Ηνωμένες Πολιτείες», σημειώνει ο επικεφαλής αναλυτής της Fujitomi Securities, Kazuhiko Saito. «Αλλά ο καιρός στις ΗΠΑ προβλέπεται να βελτιωθεί αυτή την εβδομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι το ράλι μπορεί να μην διαρκέσει πολύ»προσθέτει.

Από την Παρασκευή, ήταν κλειστά διυλιστήρια κατά μήκος του κόλπου των ΗΠΑ τα οποία έχουν παραγωγή περίπου 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, μειώνοντας την προσφορά.

Η ανησυχία για πιθανή μείωση της παραγωγής από τη Ρωσία είναι ένας ακόμα λόγος που οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται.

Η Ρωσία ενδέχεται να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 5% έως 7% στις αρχές του 2023, ως απάντηση στην επιβολή πλαφόν από τη Δύση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης