Χωρίς να αναλαμβάνει ρίσκο, αλλά και χωρίς να επιτρέπει απώλειες στα κεκτημένα του, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει εισέλθει στην τελευταία εβδομάδα του έτους με διάθεση συνέχισης της συσσώρευσης. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,32% στις 924,21 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 10 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά προσπαθεί να κάνει τις τελευταίες βελτιώσεις στα χαρτοφυλάκιά της προκειμένου να εισέλθει στη νέα χρονιά με τις καλύτερες προϋποθέσεις βάσει των νέων προκλήσεων που καλείται η χώρα και ο κόσμος να αντιμετωπίσει. Η νέα χρονιά για την Ελλάδα είναι εκλογική, με τον κίνδυνο να έγκειται στο σενάριο μιας αδυναμίας συγκρότησης της επόμενης κυβέρνησης.

Από την άλλη όμως, το ΧΑ έρχεται από ένα έτος που οι κλάδοι ενέργειας, τραπεζών, πληροφορικής και κατασκευών έδειξαν ότι μπορούν να το οδηγήσουν σε υψηλότερα επίπεδα, με τους δύο τελευταίους μάλιστα να συγκεντρώνουν και τις περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσουν την υπεραπόδοση και τη νέα χρονιά. Άλλωστε, δεν αποκλείεται το 2023 να φέρει την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα, η οποία θα αλλάξει την εικόνα της αγοράς, μιας και θα εισρεύσουν παθητικά νέα κεφάλαια στην χρηματαγορά.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Βιοχάλκο, Aegean, Jumbo, Motor Oil, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Εθνική, ΟΠΑΠ, Eurobank, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Titan, Alpha Bank και Coca Cola, βρίσκονται σε θετικά εδάφη, ενώ Ελλάκτωρ, Λάμδα, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα κινούνται σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών