Την ώρα που που οι δισεκατομμυριούχοι επενδύουν σε έργα τέχνης, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αποφάσισε να επενδύσει στην… ίδια την τέχνη! Κι έτσι ο αμπελώνας και η πρώην κατοικία του Λεονάρντο ντα Βίντσι στο Μιλάνο έχει έναν νέο ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, μεγιστάνας των ειδών πολυτελείας, Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, αγόρασε ένα πολυώροφο κτίριο γνωστό ως Casa Degli Atellani στο Μιλάνο από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του, τους απογόνους των οικογενειών Conti και Portaluppi.

Η αξία της συναλλαγής ή ο σκοπός της εξαγοράς δεν αποκαλύφθηκαν.

Μπερνάρ Αρνό: Έριξε τον Μασκ από την κορυφή των πιο πλούσιων

Ο Μυστικός Δείπνος

Χτισμένο γύρω στο 1490, το ιστορικό αυτό κτήριο δωρήθηκε από τον Λουδοβίκο «Il Moro» Δούκα του Μιλάνου στον Ντα Βίντσι το 1498, ενώ βρισκόταν στην πόλη για να ζωγραφίσει το αριστούργημά του «Ο Μυστικός Δείπνος». Αφού άλλαξε χέρια και ιδιοκτησία με την πάροδο του χρόνου, η κατοικία που βρίσκεται στο Tony Corso Magenta αποκτήθηκε το 1919 από τον γερουσιαστή και επιχειρηματία Ettore Conti, του οποίου ο γαμπρός, διάσημος αρχιτέκτονας Piero Portaluppi, ανέλαβε να αναπαλαιώσει.

Το αρχοντικό του 15ου αιώνα κρύβει μια καταπράσινη αυλή που φιλοξενεί τον αμπελώνα του Ντα Βίντσι, το μόνο υπάρχον οινοπαραγωγικό κτήμα στο κέντρο μιας μητρόπολης. Παραμελημένος και κατεστραμμένος, ο αμπελώνας 16 σειρών, ή περίπου δύο στρεμμάτων, αποκαταστάθηκε προσεκτικά το 2014 και τελικά αποκαλύφθηκε στο κοινό κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Expo του 2015 που πραγματοποιήθηκε στην ιταλική πόλη.

Από την επαναλειτουργία του, έχει καλωσορίσει επισκέπτες και τουρίστες και διαθέτει έξι ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Έχει φιλοξενήσει μια σειρά από ιδιωτικές εκδηλώσεις, όπως επιδείξεις μόδας και παρουσιάσεις, καθώς και δεξιώσεις κοκτέιλ.

Την είδηση ​​ανέφερε για πρώτη φορά η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Η «αποκαθήλωση» του Μασκ

Ο Αρνό κατέκτησε πρόσφατο τον τίτλο του «πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο», με αποτέλεσμα ο Ίλον Μάσκ να «κατρακυλήσει» στη δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με το Forbes, ο 73χρονος Αρνό, προσπέρασε τον Μασκ στην κορυφή της λίστας δισεκατομμυριούχων, με καθαρή περιουσία 188,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο ιδρυτής της Tesla και νέος ιδιοκτήτης του Twitter ακολουθεί με περιουσία 178,6 δισ. δολάρια.

Εκτός από τον έλεγχο επωνυμιών μόδας όπως οι Dior, Louis Vuitton και Givenchy, μεταξύ άλλων, η LVMH κατέχει 26 εταιρείες στην κατηγορία κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών, συμπεριλαμβανομένων των Ruinart, Dom Pérignon, Moët & Chandon και Veuve Clicquot. Διαθέτει επίσης τμήμα φιλοξενίας, με το όνομα άλλων δραστηριοτήτων, το οποίο περιλαμβάνει εταιρείες πολυτελείας όπως οι Cheval Blanc και Belmond.

Το 2013, ο γαλλικός όμιλος ανέλαβε το πλειοψηφικό μερίδιο της φημισμένης Pasticceria Confetteria Cova Srl, ιδιοκτήτριας της επωνυμίας Cova και της εταιρείας Cova Montenapoleone Srl που διαχειρίζεται ένα από τα πιο μοντέρνα και εμβληματικά καφέ του Μιλάνου, που βρίσκεται στη Via Montenapoleone.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus