Με μόλις ενάμισι χρόνο ζωής η ΔΕΗ blue, η εταιρεία μέλος της ΔΕΗ που δραστηριοποιείται στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, πέτυχε τον πρώτο στόχο της.

ΔΕΗ: Πώς το deal με την Enel δυναμώνει την Ελλάδα

Ξεπέρασε τους 1.000 σταθμούς φόρτισης εξυπηρετώντας περίπου 70 περιοχές στη χώρα. Πλέον κινείται για τον επόμενο μεγάλο στόχο που είναι η ανάπτυξη μέχρι το 2025 ενός δικτύου 10.000 δημόσια προσβάσιμων φορτιστών στην Ελλάδα.

Ολοκληρωμένος πάροχος

Ο πρώτος στόχος της θυγατρικής της ΔΕΗ επιτεύχθηκε, και ο δεύτερος, όπως τον περιέγραψε στο OT FORUM το περασμένο καλοκαίρι ο γενικός διευθυντής Ηλεκτροκίνησης Κυριάκος Κοφινάς, είναι η εταιρεία να εξελιχθεί σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης: «Ο δεύτερος στόχος μας είναι μέσα από την εφαρμογή της ΔΕΗ blue, να μπορέσουμε να δίνουμε υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του σημείου, τέλεια, πάντοτε και παντού, 24/7, να δίνουμε υπηρεσίες εύρεσης σημείου, να εξυπηρετούμε διαφορετικές ανάγκες φόρτισης και όλα αυτά βάζοντας στο κέντρο τις ανάγκες του οδηγού».

Και πράγματι με την υπηρεσία ΔΕΗ blue, ο οδηγός μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του, να βρει σημείο φόρτισης, να καθοδηγείται πώς να φτάσει στο σημείο, να επιλέγει τον φορτιστή που τον καλύπτει καλύτερα, να φορτίζει και να πληρώνει. Υποστηρίζεται από 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης κάτι που είναι σημαντικό στην Ελλάδα ειδικά για απομακρυσμένα σημεία.

Πράσινη ηλεκτροκίνηση

Ο εξηλεκτρισμός των δραστηριοτήτων για τις οποίες απαιτείται η χρήση ενέργειας, αποτελεί και την πρώτη προτεραιότητας της ενεργειακής μετάβασης.

Η ΔΕΗ έχει καταφέρει, σύμφωνα με τον κ. Κοφινά, να παρέχει «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια μέσα από τους 1.000 δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Ο γενικός διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ σε ερώτηση στο OT FORUM για την επίδραση της ηλεκτροκίνησης απάντησε «σίγουρα είναι η επίδραση της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Είναι η μείωση του θορύβου, άρα έχουμε σημαντική επίδραση στην ποιότητα ζωής μέσα στην πόλη, αλλά και γενικά στο περιβάλλον. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία επιπλέον, είναι να εξετάζει κανείς, ποιος είναι ο τύπος της ενέργειας που χρησιμοποιείται στην ηλεκτροκίνηση. Γι αυτό και εμείς, στη ΔΕΗ blue, στον όμιλο της ΔΕΗ χρησιμοποιούμε ενέργεια μόνο από ανανεώσιμες πηγές. Στη ΔΕΗ μιλάμε για ‘πράσινη’ φόρτιση, για ‘πράσινη’ ηλεκτροκίνηση. Άρα μπορούμε να μεγιστοποιούμε θα λέγαμε την αξία της ηλεκτροκίνησης για το περιβάλλον και τη ζωή μας».

Συνεργασίες

Η στρατηγική της διείσδυσης της ΔΕΗ στην ηλεκτροκίνηση περιλαμβάνει στρατηγικές συνεργασίες.

Μία εξ αυτών το 2022, και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο, ήταν με την αλυσίδα λιανικού εμπορίου «Σκλαβενίτης» και αφορούσε στην ανάπτυξη του μεγαλύτερου δικτύου της σε δημόσια προσβάσιμους φορτιστές.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία έχει ως στόχο την τοποθέτηση 687 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που θα καλύπτουν 1.374 θέσεις φόρτισης – καθώς κάθε φορτιστής θα εξυπηρετεί συγχρόνως έως και 2 οχήματα – σε 119 καταστήματα της αλυσίδας «Σκλαβενίτης» σε όλη την Ελλάδα, εντός του 2022-23, δημιουργώντας ένα εκτενές δίκτυο σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης στην Ελλάδα.

Οι οδηγοί θα μπορούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας ΔΕΗ blue και να φορτίσουν το όχημά τους κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά και τις υπόλοιπες ώρες, εφόσον ο χώρος στάθμευσης διαθέτει ελεύθερη πρόσβαση.

Η συνεργασία αυτή, συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα προσφέροντας νέες δυνατότητες σε όσους πελάτες ακολουθούν έναν πιο βιώσιμο τρόπο μετακίνησης. Οι σταθμοί φόρτισης θα βρίσκονται στους χώρους στάθμευσης μεγάλων και μεσαίων καταστημάτων «Σκλαβενίτης», ενώ η συνεργασία περιλαμβάνει και την εγκατάσταση ταχυφορτιστών σε επιλεγμένα καταστήματα της επιχείρησης.

Εξαγορές

Στις επιχειρηματικές κινήσεις της περιλαμβάνονται και οι εξαγορές με σκοπό την πιο αποτελεσματική παροχή των υπηρεσιών της στους συνεχώς αυξανόμενους χρήστες της ηλεκτροκίνησης στη χώρα.

Το περασμένο καλοκαίρι η ΔΕΗ ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης Carge. Η εταιρεία Carge μια από τις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες startup επιχειρήσεις του χώρου της, ειδικεύεται στην ανάπτυξη πρωτοποριακού λογισμικού για εφαρμογές οι οποίες μεταξύ άλλων δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να πλοηγηθεί μέσα από ένα ψηφιακό χάρτη φτάνοντας στον σταθμό φόρτισης από την καλύτερη και ταχύτερη διαδρομή. Η σχετική τεχνολογία μπορεί να δώσει επίσης μια σειρά από άλλες πληροφορίες όπως την υγεία της μπαταρίας του οχήματος κ.λπ.

Με την εξαγορά της εταιρείας Carge και την ενσωμάτωση της ψηφιακής της πλατφόρμας στις υπηρεσίες του δικτύου της, η ΔΕΗ blue ενισχύει ακόμη περισσότερο την θέση της μεταξύ των πρωτοπόρων των ολοκληρωμένων υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης, βελτιώνοντας συνεχώς την αποτελεσματικότητα του μεγαλύτερου και εκτενέστερου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της χώρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green