Covid: Σε ποιες χώρες αλλάζουν οι κανόνες covid για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Οι μολύνσεις Covid αυξήθηκαν ραγδαία αυτόν τον μήνα στην ηπειρωτική Κίνα

Covid: Σε ποιες χώρες αλλάζουν οι κανόνες covid για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Σε τροποποίηση των κανόνων για τους εισέρχομενους από την Κίνα επισκέπτες, προχώρησαν αρκετές χώρες τις τελευταίες ημέρες.

Οι μολύνσεις από Covid αυξήθηκαν ραγδαία αυτόν τον μήνα στην ηπειρωτική Κίνα, ασχέτως αν οι αρχές ανακοινώνουν ελάχιστα κρούσματα και θανάτους.

Ακολουθούν οι χώρες που τροποποίησαν τους κανόνες:

Ιαπωνία

Από την Παρασκευή, όλοι οι ταξιδιώτες από την ηπειρωτική Κίνα θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξέταση για Covid-19 κατά την άφιξή τους στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Όσοι έχουν θετικό τεστ θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα σε καθορισμένες εγκαταστάσεις, δήλωσε το υπουργείο. Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η περίοδος ανέρχεται σε επτά ημέρες.

 ΗΠΑ

Από τις 5 Ιανουαρίου, όλοι οι επιβάτες αεροπορικών εταιρειών ηλικίας 2 ετών και άνω που προέρχονται από την ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ ή το Μακάο θα πρέπει κατά την αναχώρηση για τις ΗΠΑ να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης Covid εντός των τελευταίων δύο ημερών, ανακοίνωσαν την Τετάρτη τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Οι κανόνες ισχύουν για άτομα όλων των εθνικοτήτων και ανεξαρτήτως της κατάστασης εμβολιασμού.

Ταϊβάν

Για τον μήνα Ιανουάριο, όλοι οι ταξιδιώτες από την ηπειρωτική Κίνα μέσω απευθείας πτήσης ή πλοίου θα πρέπει να κάνουν τεστ  Covid κατά την άφιξή τους στην Ταϊβάν, ανακοίνωσαν την Τετάρτη τα τοπικά Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών.

Όσοι έχουν θετικό τεστ μπορούν να μπουν σε καραντίνα στο σπίτι τους, ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι κανόνες δεν ισχύουν για πτήσεις από το Χονγκ Κονγκ ή το Μακάο.

Ιταλία

Όλοι οι ταξιδιώτες που έρχονται από την Κίνα στην Ιταλία θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξετάσεις  Covid-19, ακόμη και αν πρόκειται για απλή διέλευση, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας της ευρωπαϊκής χώρας.

Οι υγειονομικές αρχές σε περιοχές κοντά στο Μιλάνο και τη Ρώμη δήλωσαν ότι οι ταξιδιώτες που βρέθηκαν θετικοί θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα σε καθορισμένα κτίρια, ανέφερε το Reuters.

Αυστραλία

Η Αυστραλία δεν προσθέτει προς το παρόν περιορισμούς στους επισκέπτες από την Κίνα αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να το πράξει στο μέλλον, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζε, στο Australian Broadcasting Corp.

Ο Αλμπανέζε δήλωσε ότι η Αυστραλία θα παρακολουθεί τις συνθήκες στην Κίνα και σε άλλες χώρες, καθώς και ότι θα λάβει «κατάλληλες συμβουλές» από ειδικούς σε θέματα υγείας. «Προτεραιότητά μας είναι να κρατήσουμε τους Αυστραλούς όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς», ανέφερε.

OT Originals

Περισσότερα από Κόσμος

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο