Την εξάπλωση του νέου κύματος covid έχει να αντιμετωπίσει η Κίνα, καθώς αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα και οι θάνατοι, πιέζοντας ασφυκτικά το σύστημα υγείας της χώρας.

Κίνα: Ποιοι είναι οι αγαπημένοι προορισμοί των Κινέζων τουριστών

Μεγάλη πίεση

Τα κινεζικά νοσοκομεία και τα γραφεία κηδειών βρίσκονταν υπό έντονη πίεση την Τετάρτη, ενώ το νέο πανδημικό κύμα και οι αμφιβολίες σχετικά με τα επίσημα στοιχεία ώθησαν ορισμένες χώρες να εξετάσουν νέους ταξιδιωτικούς κανόνες για τους Κινέζους επισκέπτες.

Σε μια απότομη αλλαγή πολιτικής, η Κίνα άρχισε αυτό το μήνα να άρει τους περιορισμούς, θέτοντας την οικονομία της σε τροχιά πλήρους επαναλειτουργίας το επόμενο έτος.

Η άρση των περιορισμών, η οποία ήρθε μετά από εκτεταμένες διαμαρτυρίες, σηματοδότησε  εκατομμύρια νέες μολύνσεις  την ημέρα, σύμφωνα με ορισμένους διεθνείς εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας.

Γεμίζουν τα νοσοκομεία

Η Κίνα ανέφερε τρεις νέους θανάτους που σχετίζονται με COVID  την Τρίτη, έναντι ενός τη Δευτέρα – αριθμοί που δεν συνάδουν με όσα αναφέρουν τα γραφεία κηδειών.

Το προσωπικό του Huaxi, ενός μεγάλου νοσοκομείου στη νοτιοδυτική πόλη Chengdu, δήλωσε ότι ήταν «εξαιρετικά απασχολημένο» με ασθενείς COVID.

Υπήρχαν μεγάλες ουρές μέσα και έξω από το τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου και σε μια παρακείμενη κλινική πυρετού το βράδυ της Τρίτης. Στους περισσότερους από αυτούς που έφτασαν με ασθενοφόρα δόθηκε οξυγόνο.

«Σχεδόν όλοι οι ασθενείς έχουν COVID», δήλωσε ένα μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού του τμήματος επειγόντων περιστατικών.

Φουλ και τα γραφεία τελετών

Οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων γύρω από το γραφείο κηδειών Dongjiao, ένα από τα μεγαλύτερα στη Chengdu, ήταν γεμάτοι. Οι νεκρικές πομπές ήταν συνεχείς καθώς καπνός έβγαινε συνέχεια από το κρεματόριο.

«Πρέπει να το κάνουμε αυτό περίπου 200 φορές την ημέρα», δήλωσε ένας εργαζόμενος σε γραφείο κηδειών. «Είμαστε τόσο απασχολημένοι που δεν προλαβαίνουμε καν να φάμε».

Σε ένα άλλο κρεματόριο της Chengdu, το Nanling, το προσωπικό ήταν εξίσου απασχολημένο.

«Υπήρξαν τόσοι πολλοί θάνατοι από COVID τελευταία», ανέφερε ένας εργαζόμενος. «Οι θέσεις αποτέφρωσης είναι όλες γεμάτες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή