Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και άλλων ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος δηλώνει έτοιμη να λάβει σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης η κυβέρνηση της Ιταλίας.

Ιταλία: 5 εκατ. τουρίστες από το εξωτερικό στις γορτές

Τα μέτρα

Όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Υγείας, σε εσωτερική του εγκύκλιο, γράφει ότι ορισμένα από τα μέτρα που μπορεί να τεθούν σε εφαρμογή -αν κριθεί αναγκαίο- είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους, η αύξηση της τηλεργασίας, η μείωση των εκδηλώσεων που παράγουν συνωστισμό. Παράλληλα γίνεται αναφορά στην χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, στο το σύνολο του πληθυσμού, και σε  πέμπτη δόση για τις κατηγορίες πολιτών υψηλού κινδύνου.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται, επίσης,  ότι και σε περιφερειακό επίπεδο, οι αρμόδιες δομές θα πρέπει να ενισχύσουν, αν χρειαστεί, την παροχή υγειονομικής φροντίδας.

Προς το παρόν, όπως σημειώνει του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Ιταλία η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική μόνον για τους  εργαζόμενους και επισκέπτες των νοσοκομείων και των οίκων ευγηρίας.

Τις τελευταίες ημέρες σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει σημάνει συναγερμός καθώς υπάρχουν φόβοι ότι το «άνοιγμα» της Κίνας, μετά από χρόνια αυστηρών περιορισμών στα ταξίδια εκτός συνόρων, θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα έξαρση της πανδημίας στη γηραιά ήπειρο και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».