Ένα ακόμη βήμα προς το μεγάλο στόχο τω 950 μονάδων κάνει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με την αγορά να προσπαθεί να διαχειριστεί τις επιλεκτικές πιέσεις συντηρώντας και το θετικό πρόσημο της. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,63% στις 942,08 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 23 εκατ. ευρώ.

Δύσκολο πρώτο εξάμηνο

Αυτό που μεταφέρεται από χρηματιστηριακές πηγές στον ot.gr είναι ότι η αγορά θα έχει ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο, καθώς εισέρχεται η χώρα στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, ενώ και το κλίμα διεθνώς παραμένει ναρκοθετημένο. Αυτό επίσης που μονοπωλεί τις συζητήσεις είναι εάν τα υψηλότερα επίπεδα αυξάνουν παράλληλα και τον κίνδυνο για τα χαρτοφυλάκια, επομένως και τον κίνδυνο μιας ακραίας αντίδρασης σε περίπτωση αναταράξεων.

Όπως μεταφέρεται στον ot.gr, όσο η αγορά προχωρά με μικρά και προσεκτικά βήματα, αφομοιώνοντας τα επίπεδα, τόσο μειώνεται ο κίνδυνος να μην ενεργοποιηθούν οι στηρίξεις στα κρίσιμα επίπεδα, με πρώτο αυτό των 930 μονάδων. Για να επιβεβαιωθεί όμως αυτό το σενάριο, θα πρέπει να υπάρξει αύξηση των συναλλαγών, ώστε να δημιουργηθούν νέες, ισχυρές, θέσεις.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, Σαράντης, Πειραιώς, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Eurobank και Λάμδα ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Τιτάν, Aegean και Εθνική. Πτωτικά κινούνται οι Autohellas, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Quest και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών