Προσπάθειες να συνεχίσει την καλή πορεία που άρχισε από χτες στην έναρξη του 2023 κάνει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως να μπορεί να απαλλαγεί από τη νευρικότητα που τροφοδοτούν τα επίπεδα, όσο κινείται στην τελική ευθεία για τις 950 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,57% στις 941,45 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 3,8 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η ελληνική αγορά έχει ακόμη το ατού μιας ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης, η οποία όμως θα ρίξει ρυθμούς το νέο έτος, με τα επίπεδα της αβεβαιότητας να είναι πολύ μεγάλα, καθώς οι εστίες τόσο εντός όσο και εκτός είναι ανοικτές. Άλλωστε, αυτό που επισημαίνουν οι περισσότεροι αναλυτές είναι ότι οι οικονομικές και κοινωνικές αντοχές δεν είναι ανεξάντλητες απέναντι σε διαρκείς προκλήσεις.

Και αυτός είναι ο μεγάλος φόβος αρκετών επενδυτών, που θεωρούν την ελληνική οικονομία ευαίσθητη στα εξωτερικά σοκ. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε πρόσφατα από το ΔΝΤ, «πάνω από το ένα τρίτο της παγκόσμιας οικονομίας θα μπει σε ύφεση αυτή τη χρονιά ή την επόμενη, ενώ οι τρεις μεγαλύτερες οικονομίες, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Κίνα, θα συνεχίσουν να έχουν στασιμότητα. Εν συντομία, τα χειρότερα είναι μπροστά μας και για πολλούς ανθρώπους το 2023 θα δίνει την αίσθηση μιας ύφεσης.»

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, ΟΛΠ, ΔΕΗ, Eurobank, ΟΤΕ, Alpha Bank και Εθνική ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται οι Λάμδα, Σαράντης, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Quest, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Coca Cola και Ελληνικά Πετρέλαια. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Autohellas, Aegean, Jumbo και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών