Οι προμηθευτές ενέργειας δεν κάνουν αρκετά για να βοηθήσουν τα αρτοποιεία – σήμα κατατεθέν – της Γαλλίας να αντιμετωπίσουν τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας, αναγνώρισε σήμερα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Ο Λεμέρ, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί με τις επιχειρήσεις ενέργειας της χώρας αργότερα σήμερα για να συζητήσει το θέμα, προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση διαθέτει «τα εργαλεία για να κάνει τους προμηθευτές ενέργειας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους έναντι του κράτους και των εταιρειών».

Γαλλία: Ο πληθωρισμός «χτυπά» και την μπαγκέτα

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποια θα μπορούσαν να είναι αυτά τα εργαλεία, ούτε κατονόμασε τους προμηθευτές ενέργειας που ο ίδιος θα στοχεύσει.

«Το κράτος δεν θα απογοητεύσει τους αρτοποιούς του»

«Το κράτος δεν θα απογοητεύσει κανέναν. Το κράτος δεν θα απογοητεύσει τους αρτοποιούς του», είπε ο Λεμέρ σε συνέντευξη Τύπου τονίζοντας ότι η κρίση ήρθε καθώς η γαλλική μπαγκέτα εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς των Ηνωμένων Εθνών τον Νοέμβριο.

«Το γαλλικό κράτος κάνει αυτό που του αναλογεί για να βοηθήσει τους αρτοποιούς, οι προμηθευτές ενέργειας πρέπει να κάνουν αυτό που τους αναλογεί», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Ο Λεμέρ είπε επίσης ότι το κράτος θα ενημερώσει γραπτώς τους 33.000 αρτοποιούς της Γαλλίας για να αναφέρει λεπτομερώς την υπάρχουσα και μελλοντική βοήθεια που μπορεί να αναμένουν.

Νωρίτερα, η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν είχε επιβεβαιώσει σχέδια βοήθειας των Γάλλων αρτοποιών για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές λογαριασμών ενέργειας επιτρέποντάς τους να κατανείμουν την πληρωμή των φόρων τους σταδιακά και πιθανώς «την πληρωμή των λογαριασμών ενέργειας για τους πρώτους μήνες του έτους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια