Ήπιες πιέσεις εκδηλώνονται αυτήν την ώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όχι μόνο έχει χάσει τα πρωινά του κέρδη, αλλά παλεύει πλέον για το πρόσημο. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,01% στις 943,76 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 25 εκατ. ευρώ.

Πιέσεις

Η αγορά προσπαθεί να απορροφήσει τις πιέσεις που εκδηλώνονται πλέον στους περισσότερους τίτλους του έχοντας κάποιες στηρίξεις από επιλεγμένους τίτλους, όπως η Βιοχάλκο, αλλά χωρίς να μπορεί να διατηρήσει την ανοδική τροχιά που είχε το προηγούμενο τριήμερο. Βέβαια, οι πιέσεις αυτές συνδέονται και με την κατοχύρωση αρκούντως ελκυστικών κερδών που σημειώνουν αρκετοί τίτλοι του, με την αγορά να αναζητά ρευστότητα για τη δοκιμασία υψηλότερων επιπέδων, και δη των απαιτητικών 950 μονάδων.

Όσο, άλλωστε, ο γενικός δείκτης παραμένει πάνω από τις 930 μονάδες, η τάση βραχυπρόθεσμα παραμένει θετική, με την αγορά να χρειάζεται να κάνει κάποιες στάσεις πριν δοκιμάσει τις 950 μονάδες. Όπως άλλωστε χρειάζεται να ανεβάσει και τους συναλλακτικούς της ρυθμούς και να ξεπεράσει τους χαμηλότερους των 50 εκατ. ευρώ τζίρους.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Aegean, Autohellas, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Σαράντης, Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Titan, Jumbo, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια και Ελλάκτωρ κινούνται πτωτικά, ενώ θετικά κινούνται οι ΟΛΠ, Πειραιώς, Quest, Eurobank, ΔΕΗ, Alpha bank και Μυτιληναίος. Η Βιοχάλκο κερδίζει 3,92% και η ΕΛΧΑ 3,15%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών