Πλησίον αλλά… χαμηλότερα των 950 μονάδων κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο φυσικά αποτυπώνει σταδιακά ότι για να καταφέρει να “κατακτήσει” το επίπεδο θα χρειαστεί μεγαλύτερες δυνάμεις από αυτές που στην παρούσα διαθέτει. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,27% στις 946,43 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

Στάση αναμονής

Μπορεί να έχει αρκετούς λόγους να κάνει μια πρώτη δοκιμή των 950 μονάδων, αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι το ΧΑ να περιμένει, τουλάχιστον μέχρι να ακούσει τις προθέσεις των κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια μετά και τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό. Άλλωστε, σήμερα ανακοινώνονται τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, ενώ την ίδια ώρα, τα νέα από το μέτωπο του πληθωρισμού στις μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης είναι καλύτερα του αναμενομένου.

Την ίδια ώρα, το επίπεδο των 950 μονάδων είναι από τα πιο απαιτητικά, με τις δυνάμεις που έχει στην παρούσα η αγορά να μην ευνοούν μια δοκιμασία. Τουναντίον μάλιστα, μετά από τρεις ημέρες ανόδου, δεν αποκλείεται να ενεργοποιήσουν και κάποιες διορθωτικές κινήσεις, οι οποίες μπορεί να πισωγυρίσουν την αγορά σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, τώρα, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, Βιοχάλκο και Alpha Bank σημειώνουν σημαντικά κέρδη, ενώ θετικά κινούνται οι ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Εθνική, Eurobank, ΟΤΕ, Σαράντης, Μυτιληναίος, Motor Oil, Λάμδα και Coca Cola. Από την άλλη, οι πιέσεις εντοπίζονται σε Ελλάκτωρ, Autohellas και Aegean, ενώ πτωτικά κινούνται οι Quest, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών