Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, με την αγορά όμως του Χονγκ Κονγκ να ξεχωρίζει με τα κέρδη της, λαμβάνοντας ισχυρή άνοδο από τις κινεζικές μετοχές τεχνολογίας και υγείας.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 2,20%, με τον δείκτη Hang Seng Tech να κερδίζει περισσότερο από 3,31%. Ο Shanghai Composite της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε οριακή πτώση, ενώ ο Shenzhen Component υποχώρησε κατά 0,47%.

Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε με άνοδο 1,63% στις 7.059,2 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,79% και έκλεισε στις 2.255,98 μονάδες, ενώ ο Kosdaq έκλεισε με πτώση 1,29% στις 683,67 μονάδες.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 1,44% στις 25.716,86 μονάδες και ο Topix έχασε 1,22% στις 1.868,15 μονάδες, καθώς ο δείκτης au Jibun Bank Flash Japan Manufacturing Purchasing manager’s index για τον Δεκέμβριο υποχώρησε περαιτέρω.

Στην Κίνα

Οι κινεζικές μετοχές τεχνολογίας και υγείας που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ οδήγησαν τα κέρδη του δείκτη Hang Seng μαζί με τις μετοχές ακινήτων στη σημερινή συνεδρίαση. Οι Country Garden Services και Longfor Group σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη, καθώς και οι δύο σημείωσαν άνοδο σχεδόν 10%, η Alibaba Health Information Technology σημείωσε επίσης άνοδο 8,87% και η Hansoh Pharmaceutical Group κέρδισε 7,42%.

Η Baidu σημείωσε άνοδο 6,97% και η Alibaba έκλεισε κατά 6,88% υψηλότερα μετά την έγκριση που έλαβε η Ant για την επέκταση της χρηματοδοτικής επιχείρησης που εδρεύει στο Chongqing. Η Ant Group είναι θυγατρική της Alibaba στην οποία ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου κατέχει το 33%, ενώ διαχειρίζεται το πορτοφόλι κινητών πληρωμών Alipay στην Κίνα.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών της au Jibun Bank Flash Japan Manufacturing για τον Δεκέμβριο βρέθηκε στο 48,9, σηματοδοτώντας δεύτερο συνεχόμενο μήνα σε έδαφος συρρίκνωσης. Ο δείκτης μειώθηκε σε σχέση με το 49,0 του Νοεμβρίου και σηματοδότησε την ασθενέστερη τιμή από τον Οκτώβριο του 2020, που ήταν 48,70. Η συνεχιζόμενη συρρίκνωση της παραγωγής αποδόθηκε στις “αδύναμες παγκόσμιες οικονομικές τάσεις”, σύμφωνα με την έκθεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές