Tην απόλυση του 10% του εργατικού δυναμικού, σχεδιάζει η Salesforce, συνεχίζοντας τιις μειώσεις προσωπικού στον κλάδο της τεχνολογίας.

Η Salesforce αναμένεται να κλείσει ορισμένα από τα γραφεία της, αναφέροντας ότι πρέπει να μειώσει το κόστος μετά τις ταχείες πανδημικές προσλήψεις που την άφησαν με “πάρα πολλούς ανθρώπους” εν μέσω οικονομικής επιβράδυνσης.

Silicon Valley: Οι εργαζόμενοι «ξεπουλάνε» τις μετοχές τους υπό τον φόβο απολύσεων

«Αναγκαστικές» απολύσεις

«Το περιβάλλον παραμένει δύσκολο και οι πελάτες μας υιοθετούν μια πιο μετρημένη προσέγγιση στις αγοραστικές τους αποφάσεις», ανέφερε ο συνδιευθύνων σύμβουλος Marc Benioff σε επιστολή προς τους εργαζομένους.

«Καθώς τα έσοδά μας επιταχύνθηκαν μέσω της πανδημίας, προσλάβαμε πάρα πολλούς ανθρώπους που οδήγησαν σε αυτή την οικονομική ύφεση που αντιμετωπίζουμε τώρα, και αναλαμβάνω την ευθύνη γι’ αυτό», πρόσθεσε ο Benioff.

Η Salesforce απασχολούσε 73.541 υπαλλήλους στα τέλη Ιανουαρίου του περασμένου έτους, αύξηση 30% από το 2021.

Η ανάπτυξη της εταιρείας έχει επιβραδυνθεί τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα, με την Salesforce να σημειώνει την πιο αδύναμη αύξηση των εσόδων της το τρίτο τρίμηνο του 2022.

«Οι εταιρείες θα θελήσουν να δείξουν στους μετόχους που ψηφίζουν ότι μπορούν και πάλι να προσφέρουν αξία μέσω των επενδυτικών αποδόσεων, ακόμη και εν μέσω ύφεσης», δήλωσε ο Τζόσουα Γουάιτ, καθηγητής χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt. «Οι απολύσεις θα αποτελέσουν μεγάλο μέρος αυτής της εξίσωσης», συμπλήρωσε.

Η Salesforce ανακοίνωσε ότι οι επηρεαζόμενοι εργαζόμενοι στις Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν μισθούς πέντε μηνών, ασφάλιση υγείας και άλλες παροχές.

Στο ίδιο έργο θεατές

Εταιρείες, από την Meta Platforms έως την Amazon, συρρίκνωσαν τον τελευταίο χρόνο τη βάση των εργαζομένων τους για να προετοιμαστούν για μια βαθιά ύφεση, καθώς οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες αύξησαν επιθετικά τα επιτόκια για να τιθασεύσουν τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό.

Οι επιχειρήσεις που στηρίχθηκαν στις υπηρεσίες cloud κατά τη διάρκεια της πανδημίας προσπαθούν τώρα να μειώσουν τα έξοδα μέσω περικοπών θέσεων εργασίας ή της καθυστέρησης νέων έργων, πλήττοντας εταιρείες όπως η Salesforce και η Microsoft.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή