Σε διαδικασία αφομοίωσης των επιπέδων έχει εισέλθει από χτες το ελληνικό χρηματιστήριο, προσπαθώντας να διαχειριστεί τις διορθωτικές κινήσεις χωρίς να χάσει τα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,06% στις 945,54 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

Μπορεί το ΧΑ να δείχνει αδύναμο να δοκιμάσει τις 950 μονάδες, όμως δεν επιτρέπει και στους πωλητές να έχουν την κυριαρχία, στερώντας μονάδες που ανέκτησε με πολύ κόπο. Έτσι και σήμερα ο γενικός δείκτης βρίσκεται σε διαδικασία αφομοίωσης των επιπέδων, συντηρώντας τη θετική του τάση βραχυπρόθεσμα.

Εκλογική αβεβαιότητα

Άλλωστε, πέραν της εκλογικής αβεβαιότητας που έχει εισέλθει για τα καλά στην επενδυτική ατζέντα, οι αναλυτές είναι θετικοί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σχεδόν στο σύνολό τους. Ακόμη και με τους χαμηλούς, σε σχέση με το 2022, αναπτυξιακούς ρυθμούς, η Ελλάδα ενδεχομένως να αποφύγει την ύφεση το νέο έτος, ενισχύοντας το επενδυτικό της story.

Σε επίπεδο τίτλων, Aegean και Εθνική ασκούν πιέσεις στην αγορά, ενώ αρνητικά κινούνται και οι ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, Σαραντη, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Τιτάν, Eurobank, ΔΕΗ και Μυτιληναίο. Από την άλλη, η Jumbo κερδίζει 2,11%, με τις Quest, Alpha Bank, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ και Πειραιώς να βρίσκονται σε θετικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες