Διορθωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς, αναμένοντας τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού στην Ευρωζώνη, επηρεάζονται αρνητικά από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, τα οποία επιβεβαίωσαν τον επιθετικό τόνο στο μέτωπο της αύξησης των επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,2%, με τον κλάδο των μέσω ενημέρωσης να χάνει 0,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,09% στις 7.591 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,34% στις 14.441 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,47% στις 6.744 μονάδες.

Το «αυστηρό» μήνυμα της Fed στις αγορές

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης Next κινείται με κέρδη 8%, μετά από μια πολλά υποσχόμενη πρόβλεψη για τα κέρδη προ φόρων.

Την Τετάρτη δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα οποία η κεντρική τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στο στόχο μείωσης του πληθωρισμού, ο οποίος επιβάλει υψηλότερα επιτόκια για «κάποιο χρονικό διάστημα». Τα πρακτικά επηρέασαν αρνητικά το κλίμα στη Wall Street, η οποία όμως κατάφερε να κλείσει θετικά.

Οι αγορές αναμένουν επίσης τον δείκτη τιμών παραγωγού της Ευρωζώνης για τον Νοέμβριο αργότερα στη συνεδρίαση, ο οποίος και θα παράσχει περισσότερες ενδείξεις για το πού κατευθύνεται ο πληθωρισμός στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές