Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς οι επενδυτές έλαβαν σημαντική ώθηση από τα καλύτερα στοιχεία για τον δείκτη υπεύθυνων προμηθειών υπηρεσιών στην Κίνα.

Οι δείκτες

Ο Shenzhen Component της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 2,13%, κλείνοντας στις 11.332,01 μονάδες, ενώ ο Shanghai Composite κέρδισε 1,01% στις 3.155,22 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άλμα 1,38%, περιορίζοντας όμως τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τη βελτιωμένη μέτρηση του δείκτη υπεύθυνων προμηθειών Caixin της Κίνας για τον Δεκέμβριο. Ο δείκτης S&P Purchasing Managers’ Index του Χονγκ Κονγκ έδειξε επίσης χαλάρωση των πιέσεων στην εργοστασιακή δραστηριότητα.

Ο αυστραλιανός δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με μικρή άνοδο στις 7.063,6 μονάδες. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,40% στις 25.820,8 μονάδες, ενώ ο Topix πρόσθεσε 0,04% για να κλείσει στις 1.868,9 μονάδες. Ο Kospi σημείωσε άνοδο 0,38% για να κλείσει στις 2.264,65 μονάδες, ενώ ο Kosdaq έχασε 0,55% για να κλείσει στις 679,92 μονάδες.

Οι στηρίξεις

Ο γενικός δείκτης υπεύθυνων προμηθειών υπηρεσιών της Caixin China έδειξε χαλάρωση των πιέσεων στον τομέα για τον μήνα Δεκέμβριο, με την ένδειξη να διαμορφώνεται 48. Επίσης, βελτιώθηκε από το χαμηλό εξαμήνου τον προηγούμενο μήνα με την ανάγνωση 46,7.

“Η αισιοδοξία βελτιώθηκε σημαντικά”, δήλωσε ο ανώτερος οικονομολόγος της Caixin Insight Group Wang Zhe, προσθέτοντας ότι ο δείκτης των προσδοκιών για τη μελλοντική δραστηριότητα αυξήθηκε σχεδόν 4 μονάδες σε σύγκριση με ένα μήνα πριν.

Ο δείκτης S&P Purchasing Managers’ Index του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε στο 49,6 τον Δεκέμβριο από 48,7 τον Νοέμβριο, παρά το γεγονός ότι παρέμεινε σε έδαφος συρρίκνωσης για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Ο S&P δήλωσε ότι η βραδύτερη συρρίκνωση που παρατηρήθηκε στον ιδιωτικό τομέα της πόλης οφειλόταν στην ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον τελευταίο μήνα του 2022, η οποία ενισχύθηκε από τη χαλάρωση των περιορισμών του Covid.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές