Η Dell Technologies Inc (DELL.N)  Την κατάργηση έως το 2024, των τσιπ που κατασκευάζονται στην Κίνα, σχεδιάζει η Dell Technologies, ανέφερε η Nikkei την Πέμπτη.

Τι φέρνει το 2023 για την βιομηχανία των ημιαγωγών

Η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών είπε στους προμηθευτές της στα τέλη του περασμένου έτους, ότι στοχεύει να μειώσει σημαντικά την ποσότητα των τσιπ που χρησιμοποιεί, τα οποία κατασκευάζονται στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παράγονται σε εγκαταστάσεις που ανήκουν σε μη κινεζικές εταιρείες κατασκευής τσιπ, σύμφωνα με το Reuters.

Ο τεχνολογικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας

Τον Δεκέμβριο, η ARM ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πουλήσει την τελευταία και πλέον προηγμένη σειρά μικροτσίπ Neoverse V στον κινεζικό κολοσσό της τεχνολογίας και του διαδικτύου Alibaba, μετά τις κοινές αποφάσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Βρετανίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η απόφαση της εταιρείας ουσιαστικά υπακούει στις τελευταίες αποφάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης να διακόψει τις εξαγωγές προηγμένων μικροτσίπ σε Κίνα και Ρωσία, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε στρατιωτικές εφαρμογές.

Τι θα συμβεί το 2023

Το 2023, στο οποίο μόλις μπήκαμε, θεωρούνταν από τους αναλυτές μία έτσι και αλλιώς δύσκολη χρονιά για τον κλάδο των ημιαγωγών. Πρόκειται για μία βιομηχανία που ορίζεται από κύκλους αυξανόμενης και φθίνουσας ζήτησης, με το έτος που έχουμε μπροστά μας να αναμένεται να φέρει πτώση της ανάπτυξης καθώς η ζήτηση για καταναλωτικά ηλεκτρονικά φαίνεται να ισορροπεί.

Πέρα από τις ανησυχίες για τον οικονομικό κύκλο της βιομηχανίας αλλά και τις προκλήσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη όλο και πιο προηγμένων μικροτσίπ, υπάρχει και ένας παράγοντας που μπορεί να τα επισκιάσει όλα: η γεωπολιτική.

Τους τελευταίους μήνες του 2022 οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν θέσει τους αυστηρότερους περιορισμούς σχετικά με το ποιες εταιρείες θα μπορούν να εξάγουν προϊόντα και τεχνολογίες στην Κίνα αλλά και με ποιες κινεζικές εταιρείες θα μπορεί να υπάρξει συνεργασία.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται μια προσπάθεια μέσω γενναιόδωρων ομοσπονδιακών επιδοτήσεων να προσελκύσουν την παραγωγή ημιαγωγών πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία