Παράταση των σχολικών διακοπών για μία εβδομάδα προτείνει ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης στα παιδιά την περίοδο μετά τις γιορτές.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Καπραβέλος αναφέρει πως τα κρούσματα σε συνδυασμό με την έλλειψη κλινών σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία Παίδων θα έπρεπε να οδηγήσουν την Επιτροπή των Ειδικών να αποφασίσει την παράταση των σχολικών διακοπών, ώστε να μην ανοίξουν την Δευτέρα, αλλά τουλάχιστον μια εβδομάδα αργότερα, καθώς αυτό θα επιτείνει το πρόβλημα.

Κορωνοϊός: Γιατί η μετάλλαξη Kraken προκαλεί «τσουνάμι» κρουσμάτων

Πρέπει να προστατεύσουμε τον παιδικό πληθυσμό

«Μπορεί να δούμε παιδιά στις εντατικές», προειδοποιεί. «Στην Αγγλία τον Δεκέμβριο τα κρεβάτια είχαν καλυφθεί με περιστατικά ιογενείς λοιμώξεις και βρογχιολίτιδες. Η Ελλάδα δεν έχει άλλες κλίνες εντατικής. Η Βόρεια Ελλάδα αναγκάστηκε να στείλει παιδί στο στην Αθήνα. Πρέπει να σκεφτούμε τον παιδικό πληθυσμό, να τον προστατέψουμε» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, υπάρχουν περίπου 200 ιοί που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. «Όλοι είχαν προβλέψει πως το κύμα το χειμωνιάτικο θα είναι τρομακτικό», τονίζει.

Για την Κίνα ο κ. Καπραβέλος σχολιάζει ότι δεν τον ανησυχεί η Όμικρον και τα μέτρα που παίρνει η Ευρώπη είναι προληπτικά, αλλά χρειάζεται επιτήρηση και συνεργασία με τον ΠΟΥ για να μην αποτελέσει εκκολαπτήριο νέων στελεχών.

Σύμφωνα με τον γιατρό, η έξαρση στα κρούσματα κορωνοϊού έχει περιοριστεί σε σχέση με πέρυσι και η πίεση στα νοσοκομεία είναι λόγω των ιογενών λοιμώξεων.

Σημείωσε ότι «όπως δυστυχώς φάνηκε και στην περίπτωση του 6χρονου από τα Γρεβενά, δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες σε ΜΕΘ Παίδων, για αυτό θα πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί».

Τέλος, συμβουλεύει τους γονείς να μην πανικοβάλλονται και να προσφεύγουν στα φάρμακα. «Η καταρροή δεν είναι τρομακτικό σύμπτωμα» ανέφερε ενώ εκτιμά πως ακόμη δεν έχουμε φτάσει ως χώρα στην κορύφωση του κύματος των ιώσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής