Τους έξι καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως για ονειρεμένες διακοπές το 2023 δημοσίευσε το Tripadvisor, σημειώνοντας πως για αυτά τα μέρη δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή η ταξιδιωτική κοινότητα.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως: «Όλα αυτά τα μέρη προσφέρουν μοναδικές εποχιακές εμπειρίες, με πάμπολλα νέα πράγματα για να εξερευνήσετε. Και επιπλέον: Ξέρουμε ότι δεν αρέσουν σε όλους τα ίδια πράγματα, οπότε αυτά τα μέρη θα ταιριάξουν σε όλους τους τύπους ταξιδιωτών: σε όσους προτιμούν να περνούν τη μέρα στην παραλία, σε όσους αγαπούν την πόλη, στους λάτρεις της περιπέτειας στην ύπαιθρο και σε πολλούς ακόμα. Καλά ταξίδια το 2023».

Ποιες είναι οι ιδανικές μέρες για να κλείσεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Θερμές πηγές, παραλίες με μαύρη άμμο, σκανδιναβικό φαγητό άλλου επιπέδου: η Ισλανδία είναι ένα νησί με εντυπωσιακά τοπία και ξεχωριστή γαστρονομική σκηνή. Και αν δεν έχετε δει ποτέ το Βόρειο Σέλας, η καλύτερη ευκαιρία να το θαυμάσετε είναι από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο.

Ριβιέρα Μάγια, Μεξικό

Αποτελώντας ένα τμήμα της ακτογραμμής της Καραϊβικής στη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού, η Ριβιέρα Μάγια είναι διάσπαρτη με χαλαρές παραλιακές πόλεις όπως η Ίσλα Μουχέρες, το Τουλούμ και το Πουέρτο Μοράλες (και το Κανκούν βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής). Με τα θέρετρα που άνοιξαν πρόσφατα και το ντεμπούτο του πρώτου μονοπατιού πεζοπορίας μεγάλων αποστάσεων της χώρας—είναι μια επιλογή τώρα και πάντα.

Τόκιο, Ιαπωνία

Τώρα που τα σύνορά της άνοιξαν ξανά, η Ιαπωνία επιστρέφει κιόλας ως προορισμός διακοπών τον οποίον πρέπει να επισκεφτείτε. Και είστε τυχεροί: Η εποχή των ανθισμένων κερασιών είναι προ των πυλών (από τέλη Μαρτίου έως τον Απρίλιο). Σχεδιάστε να πάτε πριν από την κορύφωση της τουριστικής περιόδου το καλοκαίρι για την καλύτερη θέα.

Άγιος Θωμάς, ΗΠΑ Παρθένοι Νήσοι

Οι παραλίες και ο καιρός αγγίζουν την τελειότητα και ας μην ξεχνάμε τα φεστιβάλ του δρόμου και τις ιστιοπλοϊκές ρεγκάτες. Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί επίσης την επιστροφή της UberSoca, της μεγαλύτερης μουσικής γιορτής της Καραϊβικής στη θάλασσα.

Γκραν Κάνιον, Ηνωμένες Πολιτείες

Θέα που εκτείνεται για χιλιόμετρα, ελικοειδή μονοπάτια πεζοπορίας και η ευκαιρία να δείτε ένα από τα πιο εκπληκτικά τοπία στην Αμερική. Αυτό το φυσικό θαύμα βρίσκεται στην κορυφή των ταξιδιωτικών καταλόγων το 2023 και μια επίσκεψη την άνοιξη είναι ιδανική, χάρη στον λιγότερο κόσμο και τις δροσερότερες θερμοκρασίες.

Σίδνεϊ, Αυστραλία

Πού αλλού μπορείτε να πάτε για σέρφινγκ, να επισκεφτείτε πολλές διαφορετικές γκαλερί και να κάνετε πεζοπορία μέσα σε μία ημέρα; Μπορείτε να τα κάνετε όλα στο Σίδνεϊ και ο Δεκέμβριος είναι η αρχή του καλοκαιριού στην πόλη. Οι παραλίες είναι γεμάτες ζωή και η σεζόν των φεστιβάλ είναι σε πλήρη εξέλιξη—ο λόγος για το φεστιβάλ τεχνών του Σίδνεϊ, το Pride και πολλά άλλα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες