Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την υπόθεση κατάρρευσης της FTX, την οποία οι αρμόδιες δικαστικές αρχές έχουν χαρακτηρίσει ως «έπος επικών διαστάσεων».

Την ώρα που οι επενδυτές προσπαθούν να ανακτήσουν κεφάλαια δισεκατομμυρίων, δικαστικά έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η FTX ξόδεψε ένα τέραστιο χρηματικό ποσό σε πολυτελή ξενοδοχεία και καταλύματα, αεροπορικά ταξίδια και φαγητό τους εννέα μήνες πριν από την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου.

Σύμφωνα με τα έγγραφα πτωχευτικού δικαστηρίου που εξετάστηκαν από το Business Insider, η FTX Digital Markets δαπάνησε περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια από τον περασμένο Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, πριν καταθέσει αίτηση πτώχευσης τον Νοέμβριο λόγω «προβλημάτων ρευστότητας».

FTX: Συνεργάζονται ΗΠΑ- Μπαχάμες για τα χαμένα δισεκατομμύρια

Πολυτελής ζωή

Περισσότερα από 15 εκατομμύρια δολάρια διατέθηκαν σε πολυτελή ξενοδοχεία και καταλύματα, με 5,8 εκατομμύρια από αυτά σε ένα θέρετρο – το Albany Hotel.

Αυτό είναι το πολυτελές θέρετρο, στο οποίο βρίσκεται ρετιρέ των 30 εκατλ δολαρίων, που έζησε ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ τις ημέρες μέχρι τη σύλληψή του.

Περίπου 3,6 εκατομμύρια δολάρια πήγαν στο Grand Hyatt, ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων που φιλοξένησε Βρετανούς βασιλείς τον Μάρτιο. Επίσης, ξοδεύτηκαν 800.000 δολάρια στο θέρετρο πέντε αστέρων Rosewood.

Επιπλέον, σχεδόν 7 εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν για γεύματα και ψυχαγωγία, με περίπου τα μισά από αυτά για υπηρεσίες catering, σύμφωνα με τα έγγραφα. Σχεδόν 4 εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν για πτήσεις και πάνω από 500.000 δολάρια δαπανήθηκαν για ταχυδρομεία και παράδοση.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η FTX έκανε ακόμη και μια ιδιωτική συμφωνία με έναν αερομεταφορέα για να πραγματοποιήσει τις παραγγελίες της στο Amazon από μια αποθήκη στο Μαϊάμι, καθώς ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου δεν παραδίδει στις Μπαχάμες.

Τα ακίνητα

Το Reuters ερεύνησε τα αρχεία ιδιοκτησίας στο Τμήμα Γενικού Ληξιαρχείου των Μπαχάμες για την FTX, τον Bankman-Fried, τους γονείς του και μερικά από τα βασικά στελέχη της εταιρείας.

Όπως προέκυψε, η FTX Property Holdings Ltd, τμήμα της FTX, αγόρασε 15 ακίνητα αξίας σχεδόν 100 εκατομμυρίων δολαρίων το 2021 και το 2022.

Η πιο ακριβή αγορά του ήταν ένα ρετιρέ 30 εκατομμυρίων δολαρίων στο Albany, ένα θέρετρο όπου ο Tiger Woods φιλοξενεί ένα τουρνουά γκολφ κάθε χρόνο.

Τα αρχεία ιδιοκτησίας για το ρετιρέ έδειχναν ότι προοριζόταν ως “κατοικία για το βασικό προσωπικό”.

Άλλες αγορές πολυτελών ακινήτων περιλαμβάνουν τρεις συνιδιοκτησίες στο One Cable Beach, μια παραθαλάσσια κατοικία στο New Providence. Σύμφωνα με τα σχετικά αρχεία, οι συνιδιοκτησίες κοστίζουν μεταξύ 950.000 και 2 εκατομμυρίων δολαρίων και αγοράστηκαν από τον Nishad Singh, τον πρώην επικεφαλής μηχανικών της FTX, τον Gary Wang, συνιδρυτή της FTX και τον Bankman-Fried για κατοικία.

Δύο από τα ακίνητα της FTX Property δηλώθηκαν ως προοριζόμενα για εμπορική χρήση – ένα συγκρότημα 8,55 εκατομμυρίων δολαρίων που χρησίμευαν ως έδρα της FTX και ένα οικόπεδο 4,95 στρεμμάτων στην ακτογραμμή με θέα στη θάλασσα που προοριζόταν επίσης για γραφεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή