Η ομάδα πτώχευσης της FTX με έδρα τις ΗΠΑ συμφώνησε να συντονιστεί με εκκαθαριστές που έχουν αναλάβει τη διαδικασία πτώχευσης του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στις Μπαχάμες, επιλύοντας μια διαφωνία που απείλησε την ανάκτηση δισεκατομμυρίων δολαρίων σε χαμένα κεφάλαια.

Σε κοινή δήλωση την Παρασκευή, οι δύο πλευρές ανέφεραν ότι θα εργαστούν για να μοιραστούν πληροφορίες, να διασφαλίσουν την περιουσία και να συντονίσουν τις διαφορές εναντίον τρίτων.

Όπως γράφει το Reuters, η ομάδα πτώχευσης της FTX στις ΗΠΑ βρισκόταν σε αντιπαράθεση με αξιωματούχους στις Μπαχάμες από τον Νοέμβριο, όταν υποβλήθηκαν ανταγωνιστικές πτωχεύσεις στις δύο χώρες.

Η κατάθεση ενός ακόμα στενού συνεργάτη που «καίει» τον Μπάνκμαν-Φριντ

Η διπλή πτώχευση

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Μπαχάμες ξεκίνησε τη διαδικασία εκκαθάρισης στις 10 Νοεμβρίου κατά της FTX Digital Markets Ltd., της μονάδας της εταιρείας που εδρεύει στις Μπαχάμες.

Την επόμενη μέρα ανάλογη διαδικασία για το Κεφάλαιο 11 των ΗΠΑ στο Ντέλαγουερ, η οποία περιελάμβανε περισσότερες από 100 οντότητες FTX, συμπεριλαμβανομένης της FTX Trading και του crypto hedge fund Alameda Research.

Οι ρυθμιστικές αρχές στις Μπαχάμες έχουν προχωρήσει σε κατασχέσεις στην FTX, οι οποίες σύμφωνα με αξιωματούχους είχαν σκοπό να διαφυλάξουν περιουσιακά στοιχεία που τελικά θα επιστραφούν στους πιστωτές της FTX Digital Markets.

Αλληλοκατηγορίες

Ο Τζον Ρέι, ο οποίος ανέλαβε τον έλεγχο της FTX μετά την παραίτηση του ιδρυτή Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ τον Νοέμβριο, είχε κατηγορήσει τους εκκαθαριστές που εδρεύουν στις Μπαχάμες ότι συνεννοήθηκαν με τον Μπάνκμαν-Φριντ για να υπονομεύσουν την υπόθεση πτώχευσης των ΗΠΑ και να μεταφέρουν περιουσιακά στοιχεία στις Μπαχάμες.

Οι δικηγόροι του Ρέι είχαν αρνηθεί το αίτημα των εκκαθαριστών για πρόσβαση σε εσωτερικά συστήματα και λογαριασμούς Slack και email, λέγοντας ότι «δεν εμπιστεύονταν» τις Μπαχάμες.

Οι ρυθμιστικές αρχές των κινητών αξιών στις Μπαχάμας κατηγόρησαν τον Ρέι ότι επέδειξε «μια καπηλευτική στάση απέναντι στην αλήθεια» στις δηλώσεις του σχετικά με τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Η αμερικανική ομάδα αμφισβήτησε επίσης το μέγεθος των περιουσιακών στοιχείων που κατασχέθηκαν, λέγοντας ότι η αξία τους ήταν 296 εκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο, όχι 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια όπως υπολόγισαν οι εκκαθαριστές. Η δήλωση της Παρασκευής ανέφερε ότι η ομάδα των ΗΠΑ νιώθει πλέον άνετα ότι τα περιουσιακά στοιχεία προστατεύονταν κατάλληλα.

Ο Ρέι είπε ότι υπάρχουν ακόμη ορισμένα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν στη συμφωνία με τους εκκαθαριστές από τις Μπαχάμες. Η δήλωση της Παρασκευής ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας θα κατατεθούν «σύντομα» στο Πτωχευτικό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Ντέλαγουερ.

Υπενθυμίζεται ότι Μπάνκμαν-Φριντ συνελήφθη με κατηγορίες απάτης και δήλωσε αθώος στις 3 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον Ρέι το ανταλλακτήριο έχασε 8 δισεκατομμύρια δολάρια από χρήματα πελατών και πρόσθεσε ότι η ομάδα πτώχευσης επικεντρώνεται στην ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων για την αποπληρωμή των πιστωτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News