Την πρώτη τροχιακή εκτόξευση πυραύλων στην ιστορία της θα εκτελέσει η Μ. Βρετανία, το βράδυ της Δευτέρας.

Το τροποποιημένο αεροπλάνο Boeing 747, με το όνομα «Cosmic Girl», θα απογειωθεί από το Διαστημικό λιμάνι της Κορνουάλης στη νοτιοδυτική Αγγλία στις 10.16 μ.μ. τοπική ώρα, εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες, αλλά έχουν προγραμματιστεί και εφεδρικές ημερομηνίες κυκλοφορίας για αργότερα αυτόν τον μήνα.

Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Συνολικά 9 δορυφόροι θα «αναπτυχθούν« στο διάστημα

Ο πύραυλος θα αναπτυχθεί πάνω από τον Ατλαντικό, μεταφέροντας εννέα μικρούς δορυφόρους σε τροχιά.

Μεταξύ των τεχνολογιών που αποστέλλονται στο διάστημα ως μέρος της εκτόξευσης είναι ο πρώτος δορυφόρος που εκτοξεύεται από το Ομάν, με επίκεντρο την παρατήρηση της Γης, και ο πρώτος δορυφόρος που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Ουαλία, καθώς και δορυφόροι από διάφορα κυβερνητικά τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

Η εκτόξευση πυραύλων από βρετανικό έδαφος επιτρέπει στη χώρα «να είναι πιο υπεύθυνη με τους τρόπους που στέλνει προϊόντα στο διάστημα», είπε η Μελίσα Θορπ, επικεφαλής του Spaceport της Κορνουάλης, στην εκπομπή «Today» του BBC τη Δευτέρα.

Ιστορική στιγμή

Πλήθος κόσμου αναμένεται να συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει την εκδήλωση, με το Spaceport Cornwall να έχει προσκαλέσει το ευρύ κοινό να παρακολουθήσει αυτό που περιέγραψαν ως «ιστορική στιγμή».

Η Virgin Orbit είχε μειώσει την πρόβλεψή της για εκτοξεύσεις το 2022 σε τρεις, αφού αρχικά αναμενόταν να πραγματοποιήσει μεταξύ τεσσάρων και έξι νωρίτερα μέσα στο έτος.

Κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου για το 2022 τον Νοέμβριο, η Virgin Orbit ανέφερε  ότι συγκέντρωσε 25 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει το εξαντλούμενο αποθεματικό της. Τα χρήματα προήλθαν από την Virgin Group, τον ευρύτερο όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων που ανήκει στον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Richard Branson, ο οποίος κατέχει επίσης την αεροπορική εταιρεία Virgin Atlantic, τον όμιλο γυμναστηρίου Virgin Active και την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Virgin Money.
Οι μετοχές της Virgin Orbit σημείωσαν υψηλό τριών εβδομάδων την Παρασκευή, διαπραγματευόμενες στα 2,11 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά