Με κέρδη κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, αν και η ανησυχία για υψηλότερα επιτόκια παραμένει μεταξύ των επενδυτών εν αναμονή των σχολίων του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, αλλά και των στοιχείων για τον πληθωρισμό την προσεχή Πέμπτη.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,19% στις 33.580 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,19% στις 3.899 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,36% στις 10.674 μονάδες.

Βόμβα απο JPMorgan- «Πουλήστε τις ευρωπαϊκές μετοχές»

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Bed Bath & Beyond κερδίζει περισσότερο από 12%, αν και ανακοίνωσε μεγαλύτερες τριμηνιαίες ζημίες από τις αναμενόμενες, ενώ η διοίκηση παραδέχθηκε ότι δεν επιτυγχάνει τους στόχους ανάκαμψης. Η εταιρεία λιανικών πωλήσεων εμφάνισε ζημίες ύψους 3,65 δολαρίων ανά μετοχή, μεγαλύτερες από τον μέσο όρο των 2,23 δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Από χθες, οι αξιωματούχοι της Fed επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή της κεντρικής τράπεζας για υψηλότερα επιτόκια και για «μεγάλο χρονικό διάστημα». Τόσο, ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, όσο και η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, δήλωσαν ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, αν και με βραδύτερο ρυθμό. Τα σχόλια αυτά έγιναν πριν από την ομιλία του προέδρου της Fed Jerome Powell που έχει προγραμματιστεί για σήμερα.

Οι επενδυτές μπήκαν στο νέο έτος ανησυχώντας ότι τα υψηλότερα επιτόκια της Fed θα μπορούσαν να οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση. Ωστόσο, πολλοί φαίνεται να αυξάνουν τα στοιχήματα ότι ο πληθωρισμός αρχίζει να αποκλιμακώνεται.

Τα θέλω της Fed

Η Fed θέλει οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες «να παραμείνουν σφιχτές», δήλωσε ο Tom Lee της Fundstrat. «Το δολάριο, οι μετοχές, τα ομόλογα – τα πάντα είναι κατά κάποιο τρόπο χαλαρά, οπότε μάλλον ανησυχούν λίγο και θέλουν να είναι σίγουροι ότι ο πληθωρισμός είναι πράγματι σε πτωτική πορεία».

Ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή την Πέμπτη, η αγορά ομολόγων θα μπορούσε να ωθήσει τη Fed να κάνει τον Φεβρουάριο την τελευταία αύξηση των επιτοκίων πριν από τις περικοπές, πρόσθεσε ο Lee.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street