Πραγματικές μάχες δίνονται σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να κρατήσει τα επίπεδα των 960 μονάδων κόντρα στην πτώση της πλειονότητας των τίτλων του. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,15% στις 961,27 μονάδες, έχοντας στηρίξεις όμως από μια μικρή μερίδα δεικτοβαρών τίτλων.

Από τις 12:30 το ΧΑ προσπαθεί να κρατηθεί στα επίπεδα, απορροφώντας τις πιέσεις της κατοχύρωσης των κερδών που αναμενόμενα έχουν εκδηλωθεί μετά το ανοδικό σερί, αλλά δεν μπορεί να κινηθεί σε θετικά εδάφη παρά το γεγονός ότι υπήρξαν κάποιες προσπάθειες νωρίτερα. Άλλωστε, και τεχνικά, η αγορά βρίσκεται σε ασφαλή ύδατα, έχοντας περιθώρια αφομοίωσης των επιπέδων.

Τα βλέμματα στο ΥΠΟΙΚ

Πλέον τα βλέμματα της αγοράς στρέφονται και στο υπουργείο Οικονομικών, για την ενεργοποίηση της επίσημης διαδικασίας πώλησης της κρατικής συμμετοχής στους τέσσερις μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους της χώρας. Μέσα στις επόμενες ώρες, κατά πληροφορίες του ot.gr, έως και αύριο, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα δημοσιοποιήσει τη μελέτη για τη στρατηγική αποεπένδυσής του από τις τράπεζες, η οποία έχει ήδη λάβει το πράσινο φως από την κυβέρνηση.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ και Aegean δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Μυτιληναίος, ΟΛΠ, ΔΕΗ, Coca Cola, Jumbo, Motor Oil, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Autohellas, Εθνική και Ελλάκτωρ. Από την άλλη, θετικά κινούτναι οι Τιτάν, Πειραιώς, ΟΤΕ, Σαράντης και Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών