Με μικτά πρόσημα κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, με την πτώση των εμπορευμάτων να ασκούν πιέσεις, ενώ το επενδυτικό κλίμα επηρεάστηκε και από την επιφυλακτικότητα που επικρατεί ενόψει των ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

«Το κύριο θέμα των αγορών παγκοσμίως ήταν η επιφυλακτικότητα στον χώρο των μετοχών, μετά τα σχόλια δύο αξιωματούχων της Fed. Ο Raphael Bostic και η Mary Daly δήλωσαν ότι η Fed πιθανότατα θα αυξήσει τα επιτόκια πάνω από το 5% και θα τα διατηρήσει εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα», ανέφερε η Commerzbank.

Δολάριο: Xαμηλό 8μήνου μετά τα στοιχεία για την εργασία στις ΗΠΑ

Ο παράγοντας «Κίνα»

Οι κινεζικές μετοχές διέκοψαν σήμερα ένα σερί έξι ανοδικών συνεδριάσεων, ενώ οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ σημείωσαν άλμα σε υψηλό έξι μηνών. Ωστόσο, η όποια αισιοδοξία μπορεί να είναι βραχύβια, δήλωσε ο Trinh Nguyen, οικονομολόγος της Natixis στο Χονγκ Κονγκ για τις αναδυόμενες χώρες της Ασίας.

«Νομίζω ότι αυτό που θα μετριάσει την αισιοδοξία που επικρατεί είναι η πραγματικότητα του ανοίγματος της κινεζικής οικονομίας. Ακόμη και στο Χονγκ Κονγκ, αν και είναι επίσημα ανοιχτό, η έκδοση βίζας ήταν μάλλον αργή», δήλωσε ο Nguyen.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έχασε 0,35%. Στην ηπειρωτική χώρα, ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,21% στις 3.169,51 μονάδες ενώ ο Shenzhen Component αυξήθηκε κατά 0,50% στις 11.506,79 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,05% και έκλεισε τη συνεδρίασή του στις 2.351,31 μονάδες. Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημείωσε άνοδο 0,35%.

Οι βασικές τιμές καταναλωτή στο Τόκιο αυξήθηκαν ταχύτερα από το αναμενόμενο, κατά 4,0% τον Δεκέμβριο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενισχύοντας τις προσδοκίες της αγοράς ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας μπορεί να μειώσει σταδιακά τα μαζικά κίνητρα που έχει δώσει, τροποποιώντας την πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές