Ζημιά περίπου 400 εκατ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, ανακοίνωσε την Τρίτη η Bed Bath & Beyond.

Η εταιρεία δεν αναφέρθηκε καθόλου στα σενάρια περί πτώχευσης της, ενώ παράλληλα δεν δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τα αποτελέσματα της.

ΗΠΑ: Σε ύφεση «μπαίνουν» οι τράπεζες

Μείωση των πωλήσεων κατά 33%

Οι καθαρές πωλήσεις μειώθηκαν 33%, στα 1,26 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, καθώς ο πληθωρισμός «πίεσε» τις τσέπες των καταναλωτών και οι αγοραστές επικεντρώθηκαν σε προϊόντα εκτός από οικιακά είδη, έπιπλα και διακοσμητικά – εμπορεύματα που αποτελούν τον πυρήνα των προϊόντων της Bed Bath & Beyond.

Μείωση κόστους

Η Bed Bath & Beyond ανέφερε ότι ξεκίνησε μειώσεις κόστους περίπου 80 έως 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε όλη την επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων των γενικών εξόδων και του αριθμού εργαζομένων.

Η διευθύνουσα σύμβουλος Sue Gove είπε ότι η εταιρεία δεν πέτυχε τους στόχους της  καθώς αντιμετώπιζε «περιορισμούς πιστωτικών γραμμών».

Παρά τις προσπάθειες για αύξηση των εθνικών εμπορικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Cuisinart και UGG, για να προσελκύσουν τους αγοραστές στα καταστήματα, η κίνηση της εταιρείας μειώθηκε κατά 23,1% τον Νοέμβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία του Placer.ai.

Η χρεοκοπία φαντάζει ως η πιθανότερη λύση

Ο μεγάλος λιανοπωλητής σκέφτεται να παρακάμψει τις πληρωμές του χρέους που οφείλονται την 1η Φεβρουαρίου για να εξοικονομήσει μετρητά πριν από μια πιθανή κατάθεση πτώχευσης, σύμφωνα με το Reuters.

Η Bed Bath & Beyond ανέφερε 153,5 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και ισοδύναμα μετρητών, μια απότομη πτώση συγκριτικά με το 2021 και τα 509 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία διερευνά επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της χρεοκοπίας όπως ανέφερε η ίδια πρόσφατα, αφού ανέλαβε χρηματοδότηση 375 εκατομμυρίων δολαρίων τον Αύγουστο και δεν κατάφερε να πείσει τους ομολογιούχους να ανταλλάξουν τις επενδύσεις τους με νέο χρέος.

H ζημιά της Bed Bath & Beyond ανήλθε στα 3,65 δολάρια ανά μετοχή,  αρκετά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της αγοράς για απώλεια ανά μετοχή 2,23 δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]