Αύξηση των πωλήσεων για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 κατά 10,6%, ανακοίνωσε την Τρίτη η BMW, βοηθούμενη από τη χαλάρωση των συμφορήσεων της αλυσίδας εφοδιασμού που είχαν προκληθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα lockdown στην Κίνα.

BMW: Το πρώτο αυτοκίνητο που… αλλάζει χρώμα [Video]

Μείωση των συνολικών παραδόσεων το 2022

Οι παραδόσεις ολόκληρου του έτους μειώθηκαν κατά 4,8%, με την Ευρώπη και την Κίνα να επλήγησαν περισσότερο από τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας που περιόρισαν την παραγωγή, ιδιαίτερα το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Αλλά οι πωλήσεις ανέκαμψαν το τέταρτο τρίμηνο, καθώς ο όμιλος σύναψε συμφωνίες με εταιρελιες εφοδιασμού στην Ευρώπη και τα lockdown άρθηκαν στην Κίνα. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 10,9% και 12,7% σε ετήσια βάση, στην Ευρώπη και την Κίνα αντίστοιχα.

Οι παραδόσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πιο σταθερές, με πτώση μόνο κατά 1,3% για το έτος, με ώθηση από την ανάπτυξη του τέταρτου τριμήνου στο 11,1%.

Διπλασιασμός των ηλεκτρικών

Οι πωλήσεις πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων είχαν εξαιρετικές επιδόσεις, καθώς υπερδιπλασιάστηκαν σε 215.755 κατά τη διάρκεια του έτους.

«Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την επιτυχία το 2023, καθώς συνεχίζουμε να βλέπουμε ιδιαίτερα υψηλές παραγγελίες για τα πλήρως ηλεκτρικά μας μοντέλα», δήλωσε ο Pieter Nota, μέλος του διοικητικού συμβουλίου υπεύθυνος για τους πελάτες, τις μάρκες και τις πωλήσεις.

Η BMW αντιμετώπισε τις πρώτες μέρες της πανδημίας COVID-19 καλύτερα από τους ανταγωνιστές, επιτυγχάνοντας πωλήσεις ρεκόρ το 2021. Αν και το 2022 ήταν πιο προβληματικό, μέχρι στιγμής έχει αντισταθμίσει την πτώση του όγκου πωλήσεων με υψηλότερες τιμές.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει τώρα να προχωρήσει σε ένα μοντέλο απευθείας πωλήσεων σε 24 ευρωπαϊκές αγορές, με ανεξάρτητους αντιπροσώπους, όπως ανέφερε στην ενημέρωση συναλλαγών της Τρίτης.

Στόχος είναι να προσεγγίσουμε «νέες, διαδικτυακές ομάδες-στόχους πελατών», καταλήγει η ανακοίνωση της BMW.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή