Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών, έπεσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων της Tesla στην Κίνα, τον Δεκέμβριο, όπως ανέφερε το Reuters.

Tesla: Ένας Κινέζος χρίστηκε το υψηλότερο στέλεχος μετά τον Μασκ

Πτώση πωλήσεων τον Δεκέμβριο

Η Tesla παρέδωσε 55.796 ηλεκτρικά οχήματα τον Δεκέμβριο στην Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Επιβατηγών Αυτοκινήτων Κίνας (CPCA), την Πέμπτη.

Πρόκειται για πτώση 44% σε σχέση με τον Νοέμβριο και 21% σε σύγκριση με πέρυσι, καθώς η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία μείωσε την παραγωγή λόγων ελλείψεων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Επιπλέον, σηματοδοτεί επίσης τις λιγότερες μηνιαίες παραδόσεις από τον Ιούλιο, όταν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη ανεστάλη, λόγω αναβάθμισής του.

Για το σύνολο του 2022, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία παρέδωσε 50% περισσότερα οχήματα που παρήχθησαν στο εργοστάσιο της Σαγκάης σε σύγκριση με το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της CPCA.

Χαμηλότερα από τις προσδοκίες του Μασκ

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι παραδόσεις της ΕV της αυτοκινητοβιομηχανίας, αυξήθηκαν κατά 40% πέρυσι, χάνοντας τον ετήσιο στόχο του Ίλον Μασκ για 50%.

Η Tesla ανέστειλε την λειτουργία στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη, από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών μείωσης της παραγωγής, όπως ανέφερε το Reuters.

Η κινεζική ανταγωνίστρια BYD  εξακολουθεί να ηγείται όλων των εταιρειών στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων τον Δεκέμβριο στην Κίνα με 234.598 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των plug-in υβριδικών και των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, υπερτετραπλασιάζοντας τις πωλήσεις της συγκριτικά με την Tesla, όπως έδειξαν τα στοιχεία της CPCA.

Η SAIC-GM-Wuling Automobile Co, η κοινοπραξία της General Motors στην Κίνα που κατασκευάζει μικρά οικονομικά EV, ξεπέρασε επίσης την Tesla κατά 53%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή