Σε αρνητικά εδάφη οδηγούν το ελληνικό χρηματιστήριο οι πωλητές αυτήν την ώρα, με τα πρωινά στηρίγματα να έχουν “εξουδετερωθεί” από την απουσία καταλύτη που θα οδηγούσε υψηλότερα την αγορά.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,24% στις 959,90 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 31 εκατ. ευρώ.

Ήταν αναμενόμενο το ΧΑ να κάνει μία στάση στα τρέχοντα επίπεδα προκειμένου αφενός να τα αφομοιώσει και αφετέρου να αναμένει τον επόμενο καταλύτη που θα το βοηθήσει ενόψει του κρίσιμου επιπέδου των 970 μονάδων. Ίσως μάλιστα να είναι και το πιο θετικό σενάριο στην παρούσα, ενόψει των κρίσιμων ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Πέμπτη.

Επίσης, αν και δεν αναμένεται κάποια θετική έκπληξη, η αγορά να αναμένει την 27η Ιανουαρίου, όταν και η Fitch Ratings θα δώσει ένα στίγμα για το πως κινείται η ελληνική οικονομία.

Πάντως, τόσο η Wood, όσο και η HSBC παραμένουν θετικές για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, βλέποντας μάλιστα ευκαιρίες.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Coca Cola, Πειραιώς, ΟΛΠ, Βιοχάλκο, ΔΕΗ και Eurobank δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ αρνητικά κινούνται οι Alpha bank, Quest, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ και Λάμδα. Στον αντίποδα, σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι Jumbo, Titan, ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Autohellas, Ελλάκτωρ, Εθνική και Aegean.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών