Η χάραξη της πλάγιας γραμμής συνεχίστηκε και σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ολοκλήρωσε άλλη μια συνεδρίαση μοιρασμένων προσήμων και ταλάντευσης πέριξ των 960 μονάδων, με τους αγοραστές να επικρατούν στο τέλος. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,15% στις 963,70 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 80,5 εκατ. ευρώ.

Εν αναμονή του πληθωρισμού

Η νευρικότητα ήταν το βασικό χαρακτηριστικό και σήμερα της αγοράς, καθώς ενώ συντηρεί τα επίπεδα, τα βαρίδια από επιλεγμένους τίτλους δεν άφησε τον γενικό δείκτη να αλλάξει επίπεδο και βρει την ορμή που χρειάζεται για να δοκιμάσει τη ζώνη των 970 μονάδων. Μια ζώνη που θα απαιτήσει όχι μόνο έναν ισχυρό καταλύτη, αλλά αρκετά κεφάλαια για τη διάσπασή της.

Wall Street: Συνεχίζει το ανοδικό σερί

Η δοκιμασία αυτή δεν αναμένεται να υπάρξει πριν βελτιωθεί η ορατότητα σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού διεθνώς, ειδικά στις ΗΠΑ, καθώς θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα της νομισματικής πολιτικής από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες. Την Πέμπτη θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για το μέγεθος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, ενώ ήδη έχουν δοθεί κάποια ενθαρρυντικά μηνύματα από τις τιμές καταναλωτή στην Ευρώπη, με το ΧΑ, ίσως, να ακολουθεί το πιο θετικό σενάριο στην παρούσα, ενόψει των κρίσιμων ανακοινώσεων.

Επίσης, αν και δεν αναμένεται κάποια θετική έκπληξη, η αγορά να αναμένει την 27η Ιανουαρίου, όταν και η Fitch Ratings θα δώσει ένα στίγμα για το πως κινείται η ελληνική οικονομία. Πάντως, τόσο η Wood, όσο και η HSBC παραμένουν θετικές για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, βλέποντας μάλιστα ευκαιρίες.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Jumbo, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Autohellas, Aegean και Τέρνα Ενεργειακή ξεχώρισαν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά έκλεισαν και οι ΟΤΕ, Εθνική, Eurobank, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ και ΟΠΑΠ.  Από την άλλη, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Πειραιώς και Alpha Bank δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ αρνητικά έκλεισαν οι Coca Cola, ΟΛΠ, Λάμδα, ΔΕΗ, Motor Oil και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών