Με τις προσδοκίες για μια τεχνολογική «αφύπνιση» να δίνουν και σήμερα καύσιμα, η Wall Street κινείται με θετικά πρόσημα, αναμένοντας όμως τόσο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αύριο, όσο και την έναρξη των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων για την προηγούμενη χρονιά.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,36% στις 33.826 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,51% στις 3.939 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,58% στις 10.804 μονάδες.

Μικρά κέρδη για τις ευρωαγορές

Η σημερινή εικόνα της Wall Street συνδέεται από πολλούς με τη χθεσινή έντονα ανοδική κίνηση του Nasdaq, ο οποίος κατάφερε να κλείσει το πρώτο θετικό τριήμερο σερί του από τον Νοέμβριο. Και οι τρεις δείκτες όμως της Wall είναι θετικοί για το νέο έτος, παρά το γεγονός ότι πολλοί επενδυτές εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί εν όψει των εταιρικών ανακοινώσεων και των περαιτέρω αναμενόμενων αυξήσεων των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

«Αυτή τη στιγμή η αγορά είναι απλά πολύ δύσκολη»

«Νομίζω ότι θα είναι πρόκληση να προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε το χρόνο που η Fed θα αρχίσει τελικά να μειώνει τα επιτόκια», δήλωσε ο Matthew Palazzolo, ανώτερος στρατηγικός επενδυτής της Bernstein Private Wealth Management. «Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι όταν τα επιτόκια αρχίζουν να μειώνονται από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, οι καλύτερες αγορές είναι μπροστά μας. Αλλά είτε αυτό καταλήξει να γίνει το 2024 είτε στα τέλη του 2023, αυτή τη στιγμή η αγορά είναι απλά πολύ δύσκολη», προειδοποίησε.

Το ράλι του ευρώ μόλις ξεκινά

Τα στοιχεία της Πέμπτης για τον δείκτη τιμών καταναλωτή θα μπορούσαν να δείξουν ότι ο πληθωρισμός τρέχει με ισχυρότερο ρυθμό από ό,τι αναμένει η Wall Street, σύμφωνα με μια μέτρηση της Cleveland Fed. Ο ανιχνευτής Inflation Nowcasting της κεντρικής τράπεζας υποδεικνύει αύξηση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή με μηνιαίο ρυθμό 0,1%, ενώ ο πυρήνας, εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, δείχνει αύξηση 0,5%. Και οι δύο αριθμοί είναι υψηλότεροι από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις του Dow Jones για μείωση κατά 0,1% στον κύριο δείκτη και αύξηση κατά 0,3% στον πυρήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]