Τις περικοπές 500 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η BlackRock και προστίθεται έτσι στη λίστα με τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες της Wall Street που προχωρούν σε απολύσεις των εργαζομένων τους προκειμένου να αντισταθμίσουν τις ζημιές που υπέστησαν από τις αναταράξεις στις αγορές πέρυσι. Όπως αναφέρουν οι Financial Times, οι εργαζόμενοι έχουν ειδοποιηθεί ήδη μέσω εσωτερικής επιστολής από τον διευθύνοντα σύμβουλο Λάρι Φινκ και τον πρόεδρο της εταιρείας Ρομπ Καπίτο.

Η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, της οποίας η συνολική αξία του χαρτοφυλακίου της αγγίζει τα 8 δισ. δολάρια (7,96 δισ. δολάρια), απασχολεί 20.000 σχεδόν εργαζόμενους ανά τον κόσμο, με τα δύο τρίτα εξ αυτών να απασχολούνται στις ΗΠΑ. Οι 500 απολύσεις αναλογούν σε σχεδόν 2,5% του συνολικού της εργατικού δυναμικού.

Σε αναμμένα κάρβουνα οι εργαζόμενοι στη Goldman Sachs για τις επικείμενες απολύσεις

Βάσει των τελευταίων παρεχόμενων στοιχείων, στα τέλη του γ΄ τριμήνου του 2022 οι εργαζόμενοι ανέρχονταν στους 19.990, αυξημένοι κατά 8,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 και κατά 23% εν συγκρίσει με τα τέλη του 2019. Μετά την κρίση της πανδημίας η BlackRock θέλησε να αυξήσει αισθητά το εργατικό της δυναμικό.

Τον περασμένο Οκτώβριο κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο του 2022, διάστημα στο οποίο το χαρτοφυλάκιο της συρρικνώθηκε κατά 16% και τα κέρδη της μειώθηκαν αισθητά, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις προσλήψεις που δεν κρίνονται αναγκαίες.

Οι αναφορές για τη BlackRock έρχονται σε μια ημέρα στην οποία η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs ανακοίνωσε 3.000 απολύσεις στους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.

Οι εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους από την τρικυμία που χτύπησε πέρυσι τις αγορές, ελέω του πολέμου στην Ουκρανία, της ενεργειακής κρίσης, του υψηλού πληθωρισμού και τις αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Μόνο οι απώλειες του δείκτη βαρόμετρο για τις χρηματιστηριακές αγορές του αμερικανικού S&P 500 άγγιξαν σχεδόν το 20% το 2022, ενώ ευρείας κλίμακας ήταν και ζημιές στην αγορά ομολόγων.

Αναφορικά με τη BlackRock, η μετοχή της βούλιαξε πέρυσι κατά 22,6%. Ωστόσο για το 2023 καταγράφει κέρδη σχεδόν 6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή