Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι εργαζόμενοι στη Goldman Sachs, καθώς σήμερα θα ανακοινωθούν 3.000 απολύσεις στο προσωπικό, απολύσεις που θα επηρεάσουν τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, θα προχωρήσει σε περικοπές του εργατικού της δυναμικού προκειμένου να μειώσει το λειτουργικό της κόστος. Ωστόσο δεν έχει δώσει καμία ένδειξη σε ποια τμήματα θα υπάρξουν απολύσεις με αποτέλεσμα οι περί των 49.000 εργαζόμενών της ανά τον κόσμο να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Σύμφωνα με πηγή με γνώση επί του θέματος και η οποία μίλησε στο Reuters με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, απολύσεις θα γίνουν στα περισσότερα τμήματα με τις περισσότερες εξ αυτών να αφορούν το τμήμα της επενδυτικής τραπεζικής. Όπως και να έχει πρόκειται για τις μεγαλύτερες περικοπές στις θέσεις εργασίας της Goldman Sachs από την εποχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Goldman Sachs: Απολύει εργαζόμενους από Ιανουάριο – Τα μαντάτα διά στόματος Ντέιβιντ Σόλομον

Αυτό που έχει γίνει έως τώρα γνωστό, είναι ότι οι πρώτες απολύσεις έγιναν στην Ασία (καθώς προηγείται χρονικά της Ευρώπης και της Αμερικής). Όπως αναφέρει το Reuters, απολύθηκαν 11 εργαζόμενοι από το τμήμα διαχείρισης προσωπικής περιουσίας από το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, ενώ σε άλλους 8 στο τμήμα έρευνας στο Χονγκ Κονγκ ανακοινώθηκε η διακοπή της συνεργασίας τους. Σύμφωνα με την πηγή, επίκεινται κι άλλες απολύσεις στο τμήμα της επενδυτικής τραπεζικής και σε άλλα τμήματα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφερε τρικυμίες στις κεφαλαιαγορές και μια απότομη επιβράδυνση στις εταιρικές συμφωνίες, δύο αγορές ιδιαιτέρως κρίσιμες για τη Goldman Sachs. Τα νέα αυτά δεδομένα αναγκάζουν την αμερικανική τράπεζα να προβεί σε ένα νέο υπολογισμό του κόστους λειτουργίας της. Στο πλαίσιο αυτό προχωράει σε περικοπές στις θέσεις εργασίας, μετά τις αθρόες προσλήψεις στις οποίες επιδόθηκε μετά την άρση των lockdowns.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times με σημερινό τους δημοσίευμα οι περικοπές δεν σταματούν μόνο στις θέσεις εργασίας. Στο μικροσκόπιο του οικονομικού τμήματος έχουν μπει τα εταιρικά ταξίδια και τα εταιρικά έξοδα. Η τράπεζα επίσης θα μειώσει τα ετήσια μπόνους για το 2023, τα οποία αναμένεται να είναι κατά σχεδόν 40% μειωμένα.

Οι επενδυτικές τράπεζες υπέφεραν από πλευράς εσόδων πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Dealogic, οι προμήθειες από τις επενδύσεις σχεδόν υποδιπλασιάσθηκαν, στα 77 δισ. δολάρια πέρυσι. από 132,3 δισ. δολάρια το 2021. Τα έσοδα από τις συναλλαγές μετοχών ανήλθαν στα 517 δισ. δολάρια, επίπεδο που συνιστά το χαμηλότερο από το 2000 και παράλληλα χαμηλότερο κατά 66% σε σχέση με το 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή