Με το βλέμμα στα σημερινά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, αποτυπώνοντας τη συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι πιέσεις στις τιμές καταναλωτή έχουν αρχίσει να αποκλιμακώνονται αφήνοντας περιθώρια στις κεντρικές τράπεζες να μην είναι τόσο επιθετικές στη νομισματική τους σύσφιξη.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,4%, με τον κλάδο των κοινής ωφελείας να κερδίζει 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει κατά 0,42% στις 7.757 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,21% στις 14.979 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,49% στις 6.958 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές του γαλλικού ομίλου βιντεοπαιχνιδιών Ubisoft σημειώνουν πτώση άνω του 21%, αφού η διοίκηση μείωσε τις προβλέψεις της για τα έσοδά της, ανέβαλε την κυκλοφορία του νέου της παιχνιδιού “Skull & Bones” και ακύρωσε τρία μη ανακοινωμένα παιχνίδια. Απώλειες 14% και για την ελβετική εταιρεία περιφερειακών υπολογιστών Logitec, αφού δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες για τα τριμηνιαία κέρδη και μείωσε τις προοπτικές των πωλήσεών της.

Πληθωρισμός ΗΠΑ

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή είναι η τελευταία ανακοίνωση πριν από την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια την 1η Φεβρουαρίου. Για τον λόγο αυτό, ο δείκτης έχει γίνει σημαντικό γεγονός για τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τώρα ορισμένοι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι θα δείξει επιβράδυνση ακόμη περισσότερο από ό, τι προβλέπουν οι οικονομολόγοι.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα επιβραδύνει το ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της κατά την επόμενη συνεδρίασή της στις αρχές Φεβρουαρίου, αλλά οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν φροντίσει να καταστήσουν σαφές ότι η απόφαση αυτή εξαρτάται από τα δεδομένα. Έχοντας αυτό κατά νου, ο εν λόγω δείκτης τιμών καταναλωτή θα αποτελέσει βασικό μέτρο της προόδου τους όσον αφορά τη συγκράτηση του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές