Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, με τον Nasdaq μάλιστα να κλείνει την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές γίνονταν όλο και πιο σίγουροι ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Πέμπτης θα δείξει νέα αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, σηματοδοτώντας έτσι ότι οι προηγούμενες αυξήσεις των επιτοκίων της Fed είχαν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,80% στις 33.973 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,28% στις 3.969 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,76% στις 10.931 μονάδες.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Κλείσιμο με σημαντικά κέρδη

Εν αναμονή των στοιχείων του πληθωρισμού

Μπορεί οι επενδυτές να προεξοφλούν έναν καλύτερο δείκτη από τις τιμές καταναλωτή, αλλά δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι τα στοιχεία της Πέμπτης θα μπορούσαν να δείξουν ότι ο πληθωρισμός τρέχει με ισχυρότερο ρυθμό από ό,τι αναμένει η Wall Street. Σύμφωνα με τον ανιχνευτή Inflation Nowcasting της Cleveland Fed, ενδεχομένως να υπάρξει μια αύξηση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή με μηνιαίο ρυθμό 0,1%, ενώ ο πυρήνας, εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, δείχνει αύξηση 0,5%. Και οι δύο αριθμοί είναι υψηλότεροι από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις του Dow Jones για μείωση κατά 0,1% στον κύριο δείκτη και αύξηση κατά 0,3% στον πυρήνα.

Ο Nasdaq έκλεισε το πρώτο τετραήμερο ανοδικό σερί από τον Σεπτέμβριο. Ο δείκτης έχει ανέβει αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές επιλέγουν τις διορθωμένες τεχνολογικές μετοχές, οι οποίες αναμένουν ότι θα τα πάνε καλύτερα αν η Fed χαλαρώσει την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της. “Στην πραγματικότητα όλα σήμερα αφορούσαν την τοποθέτηση ενόψει της ανακοίνωσης του ΔΤΚ”, δήλωσε ο Daniel Eye, επικεφαλής επενδύσεων στην Fort Pitt Capital Group.

“Νομίζω ότι θα είναι πρόκληση να προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε το χρόνο που η Fed θα αρχίσει τελικά να μειώνει τα επιτόκια”, δήλωσε ο Matthew Palazzolo, ανώτερος στρατηγικός επενδυτής της Bernstein Private Wealth Management. “Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι όταν τα επιτόκια αρχίζουν να μειώνονται από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, οι καλύτερες αγορές είναι μπροστά μας. Αλλά είτε αυτό καταλήξει να γίνει το 2024 είτε στα τέλη του 2023, αυτή τη στιγμή η αγορά είναι απλά πολύ δύσκολη”, προειδοποίησε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]