Ανοδικά, ως επί το πλείστον, κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, με τους επενδυτές όμως να αναμένουν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, καθώς αυτά θα σηματοδοτήσουν την πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της χώρας, με σημαντικές συνέπειες σε όλες τις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη.

Οι δείκτες

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε με άνοδο 1,18% στις 7.280,4 μονάδες μετά την ανακοίνωση του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας για τον Νοέμβριο. Ο Nikkei 225 έκλεισε αμετάβλητος και διαμορφώθηκε στις 26.449,82 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 0,36% στις 1.908,18 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,24% στις 2.365,1 μονάδες, ενώ ο Kosdaq υποχώρησε κατά 0,15% στις 710,82 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε ελάχιστα, ενώ ο Shanghai Composite της ηπειρωτικής Κίνας πρόσθεσε 0,051% για να κλείσει στις 3.163,45 μονάδες και ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 0,23% στις 11.465,73 μονάδες.

Η αγορά ακινήτων του Χονγκ Κονγκ πρόκειται να ανακάμψει το 2023 – υπό το πρίσμα της επαναλειτουργίας της Κίνας και της χαλάρωσης των κανόνων του Covid, σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία ακινήτων Colliers Hong Kong. Σύμφωνα με τους αναλυτές, το λιανικό εμπόριο θα αποκομίσει το «καλύτερο όφελος».

Την ίδια ώρα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα εξετάσει τις παρενέργειες της νομισματικής χαλάρωσης στη συνεδρίαση της πολιτικής της την επόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε η τοπική εφημερίδα Yomiuri. «Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το επιτόκιο της αγοράς παραμένει στρεβλό ακόμη και μετά την αναθεώρηση της πολιτικής στο τέλος του περασμένου έτους», έγραψε η Yomiuri.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός στην Κίνα επιταχύνθηκε κατά 1,8% τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, καθώς οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν.

«Οι τιμές των φρέσκων λαχανικών και των φρέσκων φρούτων αυξήθηκαν κατά 7,0% και 4,7% αντίστοιχα», αναφέρεται στην έκθεση. Το ποσοστό του ΔΤΚ ήταν σύμφωνο με τις προσδοκίες των αναλυτών του Reuters και υψηλότερο από την ανάγνωση του προηγούμενου μήνα που ήταν 1,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές