“Πιστό” στην πλάγια γραμμή παραμένει το ελληνικό χρηματιστήριο, αναμένοντας και αυτό με τη σειρά του τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει αυτήν την ώρα κέρδη 0,04% στις 964,05 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 27 εκατ. ευρώ.

Βασικό χαρακτηριστικό σήμερα της συνεδρίασης είναι η διαπραγμάτευση σε ένα στενό εύρος, με έντονη όμως νευρικότητα που οδηγεί πολλούς τίτλους σε συχνές αλλαγές προσήμου. Ίδιον της αναμονής που τηρείται για τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, ένα μέγεθος που θα επηρεάσει την πολιτική της Fed, άρα και της πορείας της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Πάντως, πέραν αυτού, η αγορά βλέπει θετικά την επιτάχυνση της αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τις ελληνικές τράπεζες, κάτι που επικυρώνει και η Morgan Stanley. Ο οίκος βλέπει θετικά την εξέλιξη, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει ενίσχυση της ρευστότητας του κλάδου σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, αν και βραχυπρόθεσμα θα ασκηθούν πιέσεις στις τιμές των μετοχών τους.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Autohellas, Coca Cola, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Εθνική, ΟΤΕ, ΟΛΠ, Motor Oil, Λάμδα, Aegean, Eurobank και Μυτιληναίος, ενώ θετικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, Πειραιώς και Ελλάκτωρ. Η ΓΕΚ Τέρνα ξεχωρίζει όμως με το +4,18% που καταγράφει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών