O ινδικός βιομηχανικός όμιλος Tata Group σχεδιάζει τη δημιουργία γραμμής παραγωγής μπαταριών για χρήση σε ηλεκτροκίνητα οχήματα σε ευρωπαϊκό έδαφος σε μια προσπάθεια να επιταχύνει τη στροφή των βρετανικών brands που κατέχει προς την ηλεκτροκίνηση.

Βασικοί πελάτες της νέας γραμμής παραγωγής θα είναι οι Jaguar Land Rover και Tata Motors, ενώ όπως τόνισε ο οικονομικός διευθυντής της Tata Motors σε συνέντευξή του κατά την έκθεση India Auto Expo, «στόχος είναι να πουληθούν συγκροτήματα μπαταριών σε μια ευρύτερη αγορά».

Η Jaguar… όρμησε στους απολυμένους των Amazon και Twitter

Θα υπάρξουν… «πολλές επενδύσεις»

«Καλύπτουμε καλά τα σχέδια παραγωγής για μπαταρίες, αλλά θα χρειαστούμε κάποια χωρητικότητα κυψελών που θα έρθει στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Bloomberg ο P.B. Balaji.

Στην ίδια συνέντευξη το στέλεχος της Tata διευκρίνισε ότι η εταιρεία είναι σε φάση οριστικοποίησης των σχεδίων, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα. Ωστόσο, αρνήθηκε να αποκαλύψει την τοποθεσία όπου θα δημιουργηθεί το εργοστάσιο παραγωγής αλλά και το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης.

Το μόνο που είπε με μία δόση αινιγματικότητας ήταν ότι θα υπάρξουν «πολλές επενδύσεις».

Μπαίνουν στην… πρίζα τα «πράσινα» ταξί

Στο εργοστάσιο θα παράγονται δύο τύποι κυψελών – μία με λίθιο – φωσφορικό σίδηρο για τα ηλεκτροκίνητα της Tata Motors και νικέλιο – μαγγάνιο – κοβάλτιο για την ινδική αυτοκινητοβιομηχανία καθώς και την Jaguar Land Rover, είπε ο Balaji.

Επιθυμία για αλλαγή πλεύσης

Το σχέδιο αναμένεται να βοηθήσει την εταιρεία να ελέγξει καλύτερα κρίσιμα μέρη της εφοδιαστικής αλυσίδας, η οποία αντιμετώπισε προβλήματα παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid. Η Tata Motors και η Jaguar Land Rover επωφελούνται από το γεγονός ότι αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου οικοσυστήματος, δήλωσε ο CFO της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι οι προοπτικές της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Η Jaguar Land Rover εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο κλάδος έχει δυσκολευτεί στον απόηχο του Brexit και σε συνδυασμό με τη μετάβαση στα ηλεκτρικά.

Επιπλέον, η χώρα δεν κατάφερε να προσελκύσει πολλές επενδύσεις σε μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις παραγωγής συγκροτημάτων μπαταριών, πέρα από αυτές που ανήκουν στον κινεζικό όμιλο Envision.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]