Porsche: Συζητήσεις με τη Google για πρόσβαση των αυτοκινήτων στις εφαρμογές της  

Από τον περασμένο Οκτώβριο η εταιρεία είχε προλειάνει το έδαφος για συνεργασία με τεχνολογικές εταιρείες

Porsche: Συζητήσεις με τη Google για πρόσβαση των αυτοκινήτων στις εφαρμογές της  

Σε συζητήσεις με τη Google για πρόσβαση στις εφαρμογές της των αυτοκινήτων της βρίσκεται η Porsche. Αυτό αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στους κύκλους της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, μια κίνηση που σηματοδοτεί μια μεγάλη στροφή στην πολιτική της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμφωνία αν επιτευχθεί θα αφορά μόνο την κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων και όχι όλο τον όμιλο Volkswagen στον οποίο ανήκει η Porsche.

Η πρόσβαση στις εφαρμογές της Google, όπως οι Google Maps και Google Assistant θα μπορεί να γίνεται δίχως τα αυτοκίνητα να είναι συνδεδεμένα σε κάποιο τηλέφωνο με λειτουργικό σύστημα Android.

Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο η εταιρεία είχε φροντίσει να προλειάνει το έδαφος διά στόματος του οικονομικού της διευθυντή. Σε εκείνη τη συνέντευξη ο Λουτζ Μέσκε είχε αναφέρει ότι η Porsche βρίσκεται σε επαφές με τις Google και Apple, όπως και με τους κινεζικούς τεχνολογικούς κολοσσούς Baidu, Tencent και Alibaba, κατόπιν της λήξης της συνεργασίας της με το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Volkswagen, Cariad.

Porsche: Η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης

Σύμφωνα με το περιοδικό Manager Magazin το οποίο ήταν και το πρώτο που αποκάλυψε της συζητήσεις με τη Google, η Porsche εμφανιζόταν σκεπτική αναφορικά με την εν λόγω συνεργασία εξαιτίας του γεγονότος ότι η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία απαιτούσε να διαμοιράζονται πολλά δεδομένα.

Επί του παρόντος πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν το πακέτο της Google, Google Automotive Services (GAS) στα οχήματά τους, όπως οι General Motors, Renault, Nissan και Ford, ένα πακέτο που προσφέρει διάφορες εφαρμογές.

Google Maps: Οι μεγάλες αλλαγές που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη

Από την άλλη, οι τεχνολογικοί κολοσσοί όπως οι Google, Apple και Amazon, έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα να έρθουν σε συμφωνία με τις αυτοκινητοβιομηχανίες προκειμένου να εξοπλίσουν τα οχήματά τους με την τεχνολογία τους.

Ωστόσο, κάποιες εταιρείες εμφανίζονται διστακτικές ως προς τον διαμοιρασμό των δεδομένων από τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα. Σε ένα άλλο σημείο για το οποίο προβληματίζονται είναι για το ότι στην οθόνη των λειτουργιών θα εμφανίζεται το λογότυπο της εκάστοτε τεχνολογικής εταιρείας και όχι το δικό τους.

Η BMW για παράδειγμα είναι απόλυτη στο να μην βάλει το GAS στα αυτοκίνητά της, καθώς είναι σημαντικό να έχει εκείνη τον έλεγχο των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Περισσότερα από Τεχνολογία

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο