Τη συνεργασία τους στον τομέα των δεδομένων ανακοίνωσαν η Mercedes-Benz και η Microsoft προκειμένου να επιτύχουν βελτίωση της αποδοτικότητας της παραγωγής σε πάνω από τριάντα εργοστάσια κατασκευής επιβατικών αυτοκινήτων.

Η συνεργασία των δύο κολοσσών στους τομείς του αυτοκινήτου και της πληροφορικής αφορά στη χρήση του Microsoft Cloud για μια πλατφόρμα δεδομένων που αναμένεται να έχει σοβαρά αποτελέσματα στην αποδοτικότητα της Mercedes-Benz.

Διαβάστε επίσης – Mercedes-Benz Ελλάς: Περνά στον ελβετικό όμιλο Emil Frey Group

Η πλατφόρμα δεδομένων, που ονομάζεται MO360, είναι ήδη διαθέσιμη στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και θα ξεκινήσει επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Διαβάστε επίσης – Αυτοκινητοβιομηχανία: Μειωμένη κατά 7% έως 15% η παραγωγή στην Ευρώπη εφέτος

Συλλογή δεδομένων από τα εργοστάσια

Στόχος είναι η συλλογή δεδομένων από όλη τη διαδικασία παραγωγής, από τα εξαρτήματα έως τα logistics και τη γραμμή συναρμολόγησης, για τη δημιουργία ενός εικονικού αντιγράφου που επιτρέπει στις ομάδες εργασίας να εντοπίζουν πιο γρήγορα πιθανά σημεία συμφόρησης της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η συνεργασία στόχος είναι να οδηγήσει σε αύξηση της αποδοτικότητας της παραγωγής οχημάτων κατά 20% έως το 2025 από τα επίπεδα του 2022, όπως εκτιμούν οι δύο εταιρείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη