Να απορροφήσουν τις τραπεζικές πιέσεις και τελικά να κλείσουν σε θετικά εδάφη κατάφεραν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, ολοκληρώνοντας μάλιστα την καλύτερη εβδομάδα του τελευταίου διμήνου, έχοντας κάνει παράλληλα και μια ευοίωνη αρχή του έτους.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,33% στις 34.302 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,40% στις 3.999 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,71% στις 11.079 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άντεξε στις διεθνείς πιέσεις

Οι δείκτες έκλεισαν μια θετική εβδομάδα, με τον Nasdaq και τον S&P να καταγράφουν την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή τους από τον Νοέμβριο. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 4,7%, S&P 500 ενισχύθηκε κατά 2,6%, ενώ ο Dow πρόσθεσε 2%.

Σήμερα οι αμερικανικές τράπεζες άνοιξαν την περίοδο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του δ’ 3μηνου του έτους, με την JPMorgan να βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς αν και ανακοίνωσε έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, προειδοποίησε ότι σχημάτισε περισσότερες προβλέχεις για την κάλυψη πιστωτικών ζημιών, επειδή μια “ήπια ύφεση” είναι το βασικό της σενάριο. Η τράπεζα σχημάτισε πρόβλεψη 2,3 δισ. δολαρίων για πιστωτικές ζημίες στο τρίμηνο, μια αύξηση 49% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο. Η μετοχή της υποχώρησε περισσότερο από 2%. Απώλειες 2% και για τις Wells Fargo και Bank of America, μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων τους.

Οι επενδυτές ανέμεναν αυτά τα αποτελέσματα για να αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα σχετικά με την πορεία της οικονομίας. “Καθώς εντείνεται η διελκυστίνδα μεταξύ των αναλυτών γύρω από τις προοπτικές ύφεσης – και το βάθος της ύφεσης – οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων από τις τράπεζες, σε συνδυασμό με τις κατευθυντήριες γραμμές τους, θα πρέπει να βοηθήσουν να αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές τα καταφέρνουν”, δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial.

Στα οικονομικά στοιχεία, η έρευνα καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν έδειξε ότι οι προοπτικές για τον πληθωρισμό σε βάθος ενός έτους μειώθηκαν στο 4%, η τρίτη συνεχόμενη μηνιαία μείωση και το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2021.

Τα στοιχεία αυτά ακολούθησαν την ανακοίνωση για τον ΔΤΚ του Δεκεμβρίου, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, η οποία έδειξε ότι οι τιμές μειώθηκαν κατά 0,1% σε σχέση με τον Νοέμβριο. Ενώ οι τιμές αυξήθηκαν με ρυθμό 6,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, τα αποτελέσματα ενέτειναν τις ελπίδες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί σύντομα να επιβραδύνει την αύξηση των επιτοκίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street