Δια πυρός και σιδήρου πέρασε και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κόντρα στην αναταραχή που προκάλεσαν με τα αποτελέσματα τους οι αμερικανικές τράπεζες, κατάφερε να κλείσει θετικά, όλο και πιο κοντά στις 970 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,43% στις 968,38 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 88 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη 1,77%.

Η αγορά κατάφερε να κρατήσει τα κέρδη της Δευτέρας, επί της ουσίας, επί τετραήμερο, κατά το οποίο δέχτηκε αρκετές πιέσεις από τα χαρτοφυλάκια που προσπάθησαν να εξασφαλίσουν μέρος των κερδών του προηγούμενου διαστήματος. Έτσι έκλεισε την εβδομάδα σε επαφή με τον μεγάλο στόχο του, δηλαδή να διαπεράσει τα υψηλά του 2022, τις 973 μονάδες, επιτρέποντας και τις μικροδιορθώσεις που ήταν απαραίτητες μετά το ανοδικό σερί που προηγήθηκε.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μικρά κέρδη

Λειτούργησε η αποκλιμάκωση της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων

Υποστηρικτικά και σήμερα πάντως λειτούργησε η αποκλιμάκωση της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων, ενώ με στήριξη στις 950 – 955 μονάδες, ο γενικός “κοιτά” πλέον με αξιώσεις τις 973 μονάδες. Θετικά είναι και τα μηνύματα από τους υπολοίπους δείκτες. Ο FTSE 25 έχει διασπάσει και τις 2.341 μονάδες, βλέποντας τις 2.384 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός, αν και δυσκολεύτηκε διέσπασε τις 700 μονάδες. Ο στόχος του πλέον είναι στις 740 μονάδες.

Η αξιολόγηση της προεκλογικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης φαίνεται επίσης ότι έχει ανακοπεί από διάφορα δευτερεύοντα ζητήματα, με την αγορά να προσπαθεί να διαγνώσει εάν το μεταρρυθμιστικό έργο ανακοπεί ενόψει των εκλογών. Εάν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο τότε η διάθεση ανάληψης ρίσκου στην αγορά θα μειωθεί κατακόρυφα, με το ΧΑ να ανακόπτει και την ανοδική του διάθεση λίαν συντόμως.

Σε επίπεδο τίτλων, Σαράντης, Ελλάκτωρ, Quest, Motor Oil, Aegean, Μυτιληναίος, ΟΛΠ και Alpha Bank, οδήγησαν την άνοδο, ενώ θετικά έκλεισαν και οι ΔΕΗ, Εθνική, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια και Τέρνα Ενεργειακή. Οι πιέσεις, από την άλλη εντοπίστηκαν στις Jumbo, Βιοχάλκο και ΟΤΕ, ενώ πτωτικά έκλεισαν οι Coca Cola, Eurobank, Titan, ΕΛΧΑ και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών