Σε αρνητικά εδάφη κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι «μαζεύουν» μέρος των κερδών της εβδομάδας, καθώς η JPMorgan ηγείται της πτώσης των τραπεζικών μετοχών, αφού προειδοποίησε ότι η ύφεση είναι το βασικό της σενάριο για την αμερικανική οικονομία το 2023.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,34% στις 34.075 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,67% στις 3.956 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,58% στις 10.937 μονάδες.

Οι δείκτες οδεύουν προς μια νικηφόρα εβδομάδα, με τον Nasdaq και τον S&P να βρίσκονται σε τροχιά για την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή τους από τον Νοέμβριο. Ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 4,1%, S&P έχει ενισχυθεί κατά 2,26%, ενώ ο Dow έχει προσθέσει 1,66%.

Τα αποτελέσματα των τραπεζών

Σήμερα οι αμερικανικές τράπεζες άνοιξαν την περίοδο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του δ’ 3μηνου του έτους, με την JPMorgan να βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς αν και ανακοίνωσε έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, προειδοποίησε ότι σχημάτισε περισσότερες προβλέψεις για την κάλυψη πιστωτικών ζημιών, επειδή μια «ήπια ύφεση» είναι το βασικό της σενάριο. Η τράπεζα σχημάτισε πρόβλεψη 2,3 δισ. δολαρίων για πιστωτικές ζημίες στο τρίμηνο, μια αύξηση 49% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο. Η μετοχή της υποχωρεί περισσότερο από 2%. Απώλειες 2% και για τις Wells Fargo και Bank of America, μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων τους.

Οι επενδυτές ανέμεναν αυτά τα αποτελέσματα για να αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα σχετικά με την πορεία της οικονομίας. “Καθώς εντείνεται η διελκυστίνδα μεταξύ των αναλυτών γύρω από τις προοπτικές ύφεσης – και το βάθος της ύφεσης – οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων από τις τράπεζες, σε συνδυασμό με τις κατευθυντήριες γραμμές τους, θα πρέπει να βοηθήσουν να αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές τα καταφέρνουν”, δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street