Ελεγχόμενες είναι οι πιέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο και σήμερα, το οποίο βρίσκεται σε αρνητικά εδάφη χωρίς όμως να χάνει τα επίπεδα των 960 μονάδων.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,15% στις 962,85 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

«Ετερόφωτη» η αγορά τις τελευταίες ημέρες, συνεχίζει την ταλάντευση πέριξ των 960 μονάδων, λόγω της απουσίας τάσης. Το κλίμα διεθνώς μπορεί να έχει βελτιωθεί, βέβαια, αλλά παραμένει εύθραυστο, συντηρώντας την επιφυλακτικότητα και στο εσωτερικό.

Η αξιολόγηση της προεκλογικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης φαίνεται επίσης ότι έχει ανακοπεί από διάφορα δευτερεύοντα ζητήματα, με την αγορά να προσπαθεί να διαγνώσει εάν το μεταρρυθμιστικό έργο ανακοπεί ενόψει των εκλογών. Εάν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο τότε η διάθεση ανάληψης ρίσκου στην αγορά θα μειωθεί κατακόρυφα, με το ΧΑ να ανακόπτει και την ανοδική του διάθεση λίαν συντόμως.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, τα πρόσημα είναι σχεδόν μοιρασμένα, με τον Ελλάκτωρ να ξεχωρίζει με το +2,51% και την Coca Cola -1,45%.

Πτωτικά κινούνται οι Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Jumbo, Eurobank, Εθνική, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Alpha Bank, Λάμδα και Σαράντης, ενώ ήπια ανοδικά οι ΔΕΗ, Aegean, Motor Oil, Μυτιληναίος, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες