Καλύτερα από τα αναμενόμενα ήταν τα αποτελέσματα τριμήνου της  JPMorgan Chase & Co, ωστόσο οι οικονομικές αβεβαιότητες αλλά και η υποχώρηση στις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής προκαλούν ανησυχίες για τις προοπτικές της τράπεζας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Τζέιμι Ντίμον υπογράμμισε ότι οι καταναλωτές εξακολουθούν να ξοδεύουν υπερβολικά μετρητά και οι επιχειρήσεις παραμένουν υγιείς, αλλά απαρίθμησε μια σειρά από αβεβαιότητες που αντιμετωπίζει η οικονομία.

«Ακόμα δεν γνωρίζουμε την τελική επίδραση των αντίθετων ανέμων που προέρχονται από τις γεωπολιτικές εντάσεις, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στην Ουκρανία, της ευάλωτης κατάστασης των προμηθειών ενέργειας και τροφίμων, του επίμονου πληθωρισμού… και της άνευ προηγουμένου ποσοτικής σύσφιξης», υπογράμμισε.

Πώς εξαπατήθηκε η JP Morgan με την εξαγορά ελπιδοφόρας startup

Κερδοφορία

Η τράπεζα ανέφερε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 6% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο στα 11,01 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,57 δολάρια ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν 17% στα 35,57 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα κέρδη τροφοδοτήθηκαν από την αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους στα 20,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση του StreetAccount κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια, καθώς η τράπεζα είδε τον μέσο όρο των δανείων να αυξάνεται κατά 6%.

Ωστόσο, η τράπεζα δημοσίευσε πρόβλεψη 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για πιστωτικές ζημίες το τρίμηνο, αύξηση 49% από το τρίτο τρίμηνο που ξεπέρασε την εκτίμηση του StreetAccount των 1,96 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς διέθεσε χρήματα για αναμενόμενες αθετήσεις.

Η κακή πορεία στη μονάδα της επενδυτικής τραπεζικής συνεχίστηκε, με τα έσοδα να μειώνονται κατά 57%, καθώς τα στελέχη των εταιρειών τηρούν στάση αναμονής για να προετοιμαστούν για μια πιθανή ύφεση αντί να δαπανούν για συμφωνίες.

Τα έσοδα από συναλλαγές, ωστόσο, κέρδισαν από την αστάθεια της αγοράς, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε επανατοποθετήσεις για να περιηγηθούν σε έναν περιβάλλον υψηλών επιτοκίων.

Ενώ τα έσοδα από συναλλαγές στις αγορές σταθερού εισοδήματος αυξήθηκαν κατά 12%, τα έσοδα από τις συναλλαγές μετοχών ήταν σχετικά σταθερά, ανέφερε η τράπεζα.

Αβεβαιότητα

Η JPMorgan, η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ από άποψη ενεργητικού, παρακολουθείται στενά για ενδείξεις σχετικά με το πώς η βιομηχανία θα κινηθεί σε μια οικονομία που βρίσκεται σε σταυροδρόμι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή